Nilai MYR jatuh lagi

22 March 2020 matawang MYR di paras 4.39 berbanding USD. ia menunjukkan sedikit peningkatan berbanding hari-hari sebelumnya pada harga 4.4++

kita bukan sahaja dilanda bencana Covid 19 yang kini telah meragut 10 nyawa dan seluruh rakyat terkurung di dalam rumah malahan secara tidak langsung hutang negara kita bertambah dengan begitu banyak sekali ekoran kesan kejatuhan nilai ringgit.

Para-para peniaga khususnya pengimport pastinya pening dengan nilai ringgit sekarang kerana perlu membayar harga yang tinggi berbanding sebelum-sebelumnya sekitar 4.2++

Negara kita yang merupakan pengeksport utama minyak mentah dunia tentunya merasai kesan kejatuhan harga minyak mentah di mana masa kini harga berlegar sekitar USD 28 setong. Ya sekarang minyak Ron 95 RM 1.45 seliter tetapi kita tidak mampu memanfaatkannya sebaik mungkin kerana di kala ini kerjaaan melaksanakan perintah duduk di rumah.

dengan peningkatan kes covid 19 dari hari ke hari semakin meningkat samaada di Malaysia atau dunia dengan menimbulkan ketakutan panik dan kesan kejatuhan ekonomi yang begitu teruk sekali pastinya akan memburukkan lagi keadaan di Malaysia selepas ini. Kadar pengangguran semakin meningkat, jenayah juga di jangka meningkat. Graduan semakin gelisah kerana pekerjaan semakin kurang dan ia juga akan memberi kesan kepada sosial negara kita.

Diharapkan dengan perlaksanaan penguatkuasaan yang semakin tegas oleh pihak kerajaan dalam mendidik rakyat diam di rumah dan kerja keras oleh kementerian Kesihatan Malaysia di harap wabak Covid 19 ini akan segera di hapuskan.

kita Juga mengharapkan agar Menteri Ekonomi, Kementerian Kewangan, Bank Negara Malaysia dan agensi-agensi kerajaan lain dapat mencari formula terbaik dalam memacu semula ekonomi Malaysia kearah yang lebih baik selepas ini.

Oh ya, dalam keadaan kita sedang di landa bencana ini walaupun ramai yang sengsara tetapi ada segelintir daripada kita yang bernasib baik. mereka mengambil kesempatan dalam keadaan kejatuhan ekonomi yang juga turut memberi kesan kepada kejatuhan harga minyak, emas Bitcoin dan komiditi lain. mereka telah membuat position SELL dan ini menyebabkan mereka mendapat keuntungan berlipat kali ganda. rata-rata trader di weltrade yang membuat trading Minyak mentah, Emas dan Bitcoin mereka telah menghasilkan keuntungan yang luar biasa.

bagi anda yang berada di rumah sepanjang tempoh perintah larangan keluar rumah ini dan mungkin anda yang sedang rungsing syarikat tidak membayar gaji sepanjang perintah ini membuka akaun trading adalah salah satu option terbaik. weltrade menawarkan platform terbaik untuk anda berdagang dan dengan sokongan staf tempatan lebih mudah untuk anda berdagang nanti

untuk itu anda boleh membuka akaun di pautan ini dan menghubungi kakitangan weltrade malaysia untuk bantuan https://my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=28439

Komen anda

Scroll to Top