Analisa Harga Gold Hari Ini

Berdasarkan analisa harga Emas hari ini 26 Oktober 2021 harga semasa emas pada ketika ini berada di paras 1,801 USD per Auns (Bullish) berbanding pada 22 Oktober yang lalu dimana  harga per Ouns berada di paras 1,794 USD per Auns, ini menunjukkan Emas mencatatkan kenaikkan sebanyak 7 USD. Ini juga merupakan harga semasa bagi pasaran emas per Ouns untuk  minggu keempat bagi bulan Oktober 2021. Waktu ini kita masih menunggu apakah candle yang bakal terbentuk sama ada Bearish atau Bullish. Jika Bullish harga dijangka akan naik untuk berada diparas 1,807 USD atau jika Bearish harga akan turun diparas 1,791 USD

Jika kita perhatikan pergerakan pasaran semasa Emas didalam Spot Trading Chart, harga semasa yang dicatatkan didalam trading chart ini per Auns Emas berlegar legar sekitar 1,801 USD. Berdasarkan pemerhatian yang jelas didalam Spot Trading Chart ini kita dapat lihat bahawa penurunan dan kenaikkan harga semasa emas tidak begitu kompeten dan sedang memberi tekanan yang hebat untuk mendaki lebih tinggi, pada Ogos yang lalu harga Emas pernah berada diparas terendah iaitu pada paras 1,722 USD per Ouns lebih rendah berbanding pada hari ini  harga semasa Emas hanya berlegar-legar sekitar 1,759 USD. Pasaran Emas pada ketika ini telah berjaya melepasi paras 1,800 USD per Auns, penganalisis pasaran Emas menjangkakan harga Emas akan terus mendaki tetapi ia bakal mengambil sedikt masa untuk berada diparas yang stabil dan menguntungkan para trader Emas. Semoga pasaran Gold /XAUUSD akan melonjak lebih tinggi.

Harga Emas Terkini Di Pasaran Malaysia

Berdasarkan harga yang dikeluarkan oleh Public Gold pada hari ini, harga emas 999 bagi 100 gram berharga sekitar RM 26,020 ini merupakan harga yang dijual oleh PG. Untuk harga PG beli pula bagi 100 gram adalah sebanyak RM24,199. Jom kita tengok pula harga asas bagi 1 gram emas 999, harga asas emas hari ini berada sekitar RM260, dan jika di kedai-kedai emas yang lain harganya mungkin berlegar legar antara RM263 hingga RM265, ini adalah anggaran pihak admin berdasarkan harga asas yang dikeluarkan oleh Public Gold Malaysia sahaja, untuk kepastian yang lebih tepat dan jelas mengenai harga semasa emas di pasaran Malaysia, Tuan/Puan boleh pergi ke kedai emas yang berdekatan atau menghubungi Customer Service kedai-kedai Emas yang biasa dikunjungi.Ketika harganya masih mampu untuk kita miliki, laburkan lah wang lebihan kita untuk pelaburan anti-inflasi ini yang sudah tentu tidak merugikan kita di masa hadapan malah menguntungkan kita juga.

Trading XAUUSD/GOLD

Semua jenis perniagaan didunia ini memerlukan ilmu untuk kita kendalikannya, tanpa Ilmu kita tidak boleh menjalankan urusniaga dengan baik khususnya perniagaan emas kerana ia akan memberi risiko serta beban dan boleh membuatkan kita kehilangan modal yang sangat banyak. Oleh yang demikian, anda perlu memikirkan terlebih dahulu sama ada sudah bersedia dari segi kewangan, ilmu pengetahuan dan mental dalam mengharungi aktiviti trading ini. Ia sememangnya perniagaan berisiko namun ia juga boleh memberikan pulangan yang lumayan dan cepat berbekalkan ilmu trading yang kita pelajari. Untuk itu anda perlu memahami asas Emas/Gold terlebih dahulu serta mempelajari bagaimana untuk mengukur arah pergerakan pasaran semasa dan akan datang.

Dah bersedia untuk trade bersama kami? Jom Jana Profit bersama Kami Kerana Anda Traders Yang Kami Cari !

Anda boleh buka real account melalui pautan link dibawah :

https://my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=10504

Untuk mendapatkan Info yang lebih lanjut sila ikuti kami melalui

Weltrade Malaysia

leval 2 Block B, The Troika
Persiaran KLCC Kuala Lumpur
012-2963403
http://www.weltrade.com
http://www.weltrade.com.my

Komen anda

Scroll to Top