Apa Itu Copytrade

pada masa kini ramai orang memperkatakan tentang Copytrade. Apa itu Copytrade. Baik disini kita akan bercerita tentang Copytrade, Definisi, kebaikan, keburukan bagaimana untuk membuat urusniaga di Copytrade.

CopyTrade

ia adalah satu sistem dimana kombinasi di antara akaun Master atau akaun Leader dan akaun Follower atau akaun trading lain yang mengikuti akaun leader tadi ketika trading. Segala Open dan Close position dari akaun leader tadi automatik apply kepada Follower yang mengikutinya. walaubagaimanapun bagi Follower yang Copy @ follow akaun leader tadi boleh set kan beberapa limit mengikut kesesuaian. seperti dalam satu hari berapa maksimum open position, berapa size lot ketika open position dan beberapa setting yang lain mengikut yang di tawarkan oleh setiap broker. Bagi akaun leader pula ada beberapa syarat yang selalunya di tetapkan oleh broker sekiranya ingin menjadi akaun leader. antaranya akaun tersebut perlu trade minimum satu bulan d ataupaun perlu mencapai minimum lot trade. Setelah mencapai syarat yang di tetapkan barulah akaun Leader tadi available dan publish di dalam website copytrade broker. Leader akaun juga perlu konsistent dalam trading.

Follower yang ingin memilih siapa leader yang bagus bolehlah melihat di dalam list leader copytade. menerusi paparan setiap akaun leader tersebut selalunya kita akan melihat history trading, berapa lama akaun tersebut, berapa modal, berapa ramai follower akaun, Modal dan baki terkini serta profit dan trading skill yang di gunakan. di paparan trsebut juga akan di letakkan berapa minimum modal yang di perlukan sekiranya kita ingin Copy akaun Leader tadi.

Charga Akaun Copytrade

sekiranya anda ingin membuka akaun Follower Copytrade, anda perlu tahu bahawa perkhidmatan ini di kenakan bayaran. Ini kerana sistem ini di organisasikan oleh broker serta broker juga perlu membayar upah kepada leader akaun kerana membenarkan akaun mereka do Copy oleh akaun-akaun lain. kebiasannya bagi setiap Lot trade broker akan mengenakan charge. Contohnya bagi setiap 1 lot trade charge di kenakan sebanyak 8 USD. Charge ini tadi lah yang akan di gunakan untuk membayar upah kepada akaun leader serta upah bagi penggunaan server copytrade.

Kelebihan sebagai akaun Leader & akaun Follower Copytrade

Ya memang ada kelebihan jika kita menggunakan akaun Copytrade samada sebagai Leader atau Follower.

Sebagai akaun Leader, kita akan mendapat pendapatan tambahan selain daripada profit yang di hasilkan. Broker akan membayar upah anda mengikut setiap akaun yang follow anda. contohnya bayaran 4 USD bagi setiap lot yang di Copy bagi setiap akaun. contohnya jika dalam satu bulan akaun leader berjaya close position dengan 20 lot dan di Copy oleh sebanyak 50 akaun Follower bermakna akaun leader tadi akan mendapat sebanyak USD 4000.00. dan jika akaun leader tadi pula ada membuka akaun affiliate menggunakan associate account seperti akaun atas nama pasangan, affiliate akaun tadi juga akan mendapat Komisyen bagi setiap reffferel account di bawahnya. Sebab itu kini ramai trader trader yang konsistent dalam trading mereka juga membuka akaun leader di Copytrade. bukan setakat mereka untung dengan Profit hasil trading tetapi juga untung daripada hasil follower. Dan untuk memastikan follower akaun sentiasa Copy akan leader. Akaun leader juga perlu memastikan mereka boleh menghasilkan profit yang konsistent setiap masa.

Bagi Kelebihan akaun Follower pula, kini mereka tidak perlu risau lagi jika tidak mempunyai kemahiran trading, tiada masa untuk belajar atau tiada masa untuk trading. semua itu kini di serahkan kepada akaun leader. Follower cuma perlu mencari siapa leader yang boleh menghasilkan Profit dan membuat pelaburan di dalam akaun Copytrade. jadi Follower tadi boleh mendapatan untung setiap bulan berdasarkan keuntungan yang di hasilkan oleh akaun leader. akaun Follower juga boleh pada bila bila masa untuk menghentikan follow akaun leader tadi dan memilih leader baru. melalui Copytrade satu konsep profit sharing secara win-win dapat kita lihat dimana setiap pihak akan mendapat keuntungan hasil dari perkongsian ini. Atau akaun Follower juga boleh menghentikan langganan Copytrade dan trade akaun tersebut secara manual. anda tidak akan di kenakan charge Copytrade lagi

Keburukan Copytrade

walaupun Copytrade ini dilihat banyak memberi kebaikan kepada setiap pihak, terdepat juga beberapa keburukan antaranya adalah ada leader akaun yang lebih mengejar profit sharing sebagai akaun leader berbanding profit yang di hasilkan. mereka membuka banyak position dengan size lot yang tinggi supaya dapat mencapai min lot untuk layak profit sharing. kebergantungan yang tinggi terhadap akaun leader menyebabkan tekanan yang tinggi terhadap trader leader akaun dan ini mungkin menjejaskan tumpuan trading mereka. charge yang di kenakan juga agak tinggi bagi sesetengah broker dan menyebabkan penyusutan modal bagi akaun Follower

Untuk makluman Zulutrade merupakan penyedia akaun Copytrade dan telah lama beroperasi. ia menghimpunkan leader dan follower terbesar dari serata dunia dan untuk menjadi leader di zulutrade anda perlu melepasi beberapa syarat sebelum layak untuk menjadi leader. Jika anda ingin membuka akaun Copytrade Zulutrade. Weltrade merupakan salah satu broker yang mempunyai acces kepada akaun Zulutrade. disamping itu ia juga memudahkan anda untuk berurusan kerana weltrade menyediakan kakitangan tempatan serta deposit dan withdrawal melalui bank-bank tempatan. Anda boleh menghubungi weltrade Malaysia untuk mendapatkan khidmat nasihat bagaimana untuk memulakan urusniaga di zulutrade. anda boleh membuka akaun zulutrade dengan clik pada pautan ini https://my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=10504

untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi kami di talian 012-2963403 atau email kan [email protected]

Zulutrade the largest Copytrade

Komen anda

Scroll to Top