Bitcoin Meningkat, Ethereum Memberangsangkan—dan Beberapa Perkara Yang Berlaku dalam Pasaran Kripto Hari Ini

Bitcoin dan mata wang kripto lain bergerak lebih tinggi pada hari Selasa sambil token Ethereum terus mengatasi prestasi.

Bitcoin, mata wang kripto terkemuka, meningkat 3% dalam tempoh 24 jam yang lalu kepada melebihi $42,500, menurut data daripada CoinDesk. Ia telah mencapai tahap itu pada hujung minggu selepas melonjak melebihi $40,000 pada Jumaat lalu, tetapi melepaskan beberapa keuntungan pada hari Isnin.

Ethereum rakan sebaya yang lebih kecil menjadi lebih cergas, meningkat hampir 4% untuk melanggar markah $3,000 yang penting dari segi psikologi. Token yang menyokong rangkaian blockchain Ethereum telah meningkat secara berterusan dari bawah $2,800 sejak Jumaat.

Bitcoin dan Ethereum kekal jauh dari paras tertinggi sepanjang masa masing-masing $68,990 dan $4,865, dicapai pada awal November.

Kripto atau “altcoin” yang lebih kecil, seperti Cardano, Uniswap dan Litecoin mempamerkan corak harga yang serupa, naik sekitar 5% setiap satu.

Cryptos “Meme” Dogecoin dan Shiba Inu — digelar demikian kerana kebanyakannya berdasarkan jenaka internet berbanding projek blockchain yang penting — sedikit lebih tinggi, dengan kedua-dua token naik sekitar 2.5%.

Cryptos bergerak lebih tinggi pada hari Selasa seiring dengan saham. Secara teori, Bitcoin dan rakan setaranya harus berdagang secara bebas daripada pasaran kewangan arus perdana, tetapi baru-baru ini telah menunjukkan diri mereka dikaitkan dengan aset sensitif risiko yang lain.

Ekuiti dan kripto meningkat apabila pelabur mengetepikan kenyataan daripada pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell, yang memberi isyarat bahawa bank pusat mungkin mengamalkan dasar kadar faedah yang lebih agresif kerana ia melawan inflasi. Itu menyebabkan saham lebih rendah dan hasil Perbendaharaan ke paras tertinggi sejak Mei 2019.

Bitcoin bertahan dengan baik memandangkan lonjakan dalam hasil Perbendaharaan,” kata Edward Moya, seorang penganalisis di broker Oanda, dalam nota lewat Isnin. “Ramai pedagang kripto bimbang tentang jumlah wang dalam bursa, yang boleh memberi isyarat bahawa sesetengah pelabur akan mengenepikan.”

Bitcoin mungkin bergelut untuk menolak jauh lebih tinggi dari sini, yang bermakna harga mungkin berada dalam kebangkitan kasar jika paras $40,000 menembusi,” tambah Moya.

Prestasi memberangsangkan Ethereum pada hari Selasa menunjukkan keuntungannya berbanding dengan Bitcoin baru-baru ini. Ethereum naik kira-kira 18% pada bulan lepas, dengan Bitcoin naik 14% dalam tempoh yang sama.

Punca lonjakan momentum pada harga Ethereum ialah peningkatan yang dijangka dipanggil “The Merge,” yang akan melihat proses untuk melombong token berubah daripada proses intensif tenaga yang dipanggil ‘’ proof-of-work” atau bukti kerja kepada satu yang dipanggil ‘’proof-of-stake” atau bukti kepentingan.

Kritikan utama terhadap mata wang kripto seperti Bitcoin dan Ethereum ialah ia tidak mesra iklim, memerlukan sejumlah besar tenaga untuk “melombong” token menggunakan pengiraan intensif. Proses perlombongan ialah perkara yang mengesahkan lejar transaksi terpencar yang menyokong rantaian blok. ‘’Proof-of-stake” atau bukti kepentingan, yang dijangka akan memegang untuk rangkaian Ethereum menjelang akhir bulan Jun, sebaliknya memerlukan pengguna untuk mengetepikan, atau mempertaruhkan, token untuk mengesahkan rangkaian.

Berminat berkecimpung sebagai IB di weltrade?
Weltrade menawarkan pembayaran komisyen sehingga 85% Per lot
Contoh komisyen 20 USD per lot jika client anda trade Gold

Kami juga menyediakan content pemasaran untuk anda kongsi kepada pelanggan serta team Support Malaysia yang akan membantu anda dan client jika ada sebarang masaalah

Kami juga sediakan Team support telegram untuk sebarang pertanyaan dn masalah di
https://t.me/+d-evygJ_iP9jYWU9
Juga menyediakan Analisa dan signal harian melalui
http://www.majalahtrader.com
http://www.weltrade.com.my

Telegram
get daily analisys on Forex Crypto Gold Oil
https://t.me/weltrademalaysiaofficial

bagi yang berminat ingin membuka akaun di weltrade boleh melalui pautan di bawah
https://my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=34940

Untuk Keterangan atau maklumat Lanjut boleh melalui Wassap,page fb WeltradeMY ,Youtube Channel,telegram dan IG Weltrademy
http://www.wassap.my/+601123584752
http://www.facebook.com/WeltradeMY
http://www.youtube.com/channel/UClUHYCMfSpQexT0Ay_Zs-hw/featured
t.me/weltrademalaysiaofficial
http://www.instagram.com/weltrademy/
tiktok weltrade malaysia
https://vt.tiktok.com/ZSJoLT2yB/

Komen anda

Scroll to Top