Harga Bitcoin Hari Ini Terus Kukuh Diatas 50K USD

Hari ini  6 September 2021 menunjukkan harga Bitcoin sedang mendaki dengan cemerlang dan market trend berada pada keadaan Bullish. Harga tertinggi yang direkodkan pada awal pagi ini adalah 51,869 USD dan setelah itu trend menunjukkan sedikit penurunan dan harga semasa pada ketika ini sedang berada di paras 51,749 USD (06.9.2021 1530 time zone, western Europe)

Jika diperhatikan pergerakan harga 5 hari sebelumnya iaitu hari permulaan bulan Semptember iaitu pada 1 September 2021. Pasaran BTC mencatatkan harga tertinggi di paras 48,855 USD dan selepas itu ia terus mendaki dengan rancak pada 2 Semptember 2021 dan mencatatkan harga tertinggi di paras 49,963 USD. Kini pasaran Bitcoin berada di permulaan bulan Semptember, dan ini menunjukkan permulaan yang sangat baik setelah pasaran merudum pada bulan Ogos 2021 yang lalu. Pada masa kinib kita dapat melihat ia semakin mendaki dan  menunjukkan paras harga yang setelah melepasi paras 50,000 USD dalam tempoh 3 hari berturut-turut. Seperti yang dinyatakan diatas pada hari ini harga semasa yang direkodkan berada di paras 51,749 USD

Jangkaan Hari ini 6 September 2021

Berikutan pembukaan minggu yang baru ini, kita dapat menyaksikan dengan jelas bahawa didalam tempoh minggu pertama ini harga BTC sedang mendaki dan berada dalam keadaan yang stabil dan peratusan harga merudum agak rendah pada waktu ini.Oleh yang demikian, trader tegar BTC kini dapat mengaut keuntungan yang memuaskan diwaktu pasaran BTC berada diatas 50K USD. Jika kita lihat Platform trading utama kripto hampir kesemuanya kuat dalam position BUY untuk tempoh masa H1. Begitu juga untuk tempoh masa H4 yang menunjukkan position BUY, ini memberi gambaran kepada kita bahawa harga pasaran BTC akan mendaki lebih tinggi lagi. Melalui kenyataan dari penganalisis pasaran BTC harga bitcoin yang dijangkakan berdasarkan market trend dan juga bersama beberapa indikator harga BTC akan mendaki hingga ke paras 54,000 USD hingga 55,000 USD. Dan sekiranya berlaku perubahan dalam Trend dan adanya indicator Bearish ketika harga di paras 51,749 USD berkemungkinan harga akan tergelincir menuju ke paras 48,764 USD

TradingView Prediction

Seperti yang kita lihat Teknikal Analisis Tradingview hari ini menunjukkan harga dalam keadaan Up Trend dan keadaan ini adalah sama seperti kelmarin iaitu pada 4 Semptember 2021 yang berada pada keadaan Up Trend iaitu masih berada pada paras harga 50,000 USD.

Salah seorang penganalisis menjangkakan harga bitcoin akan mendaki terus diatas paras 52,381 USD hingga ke paras 53,281 USD tetapi suatu perubahan besar bakal berlaku setelah pasaran BTC mencecah diparas 52,381.

Apakah perubahan besar yang bakal berlaku didalam pasaran BTC dunia ?
Adakah ia disebabkan pergelutan ekonomi yang sedang berlaku ?
Bagaimanakah pendapat anda mengenai ramalan tersebut ?

Berikut Data daripada Expert Advisor yang membuat calculation Uptrend

Harga Jual Beli P2P Bitoin hari ini

1 MYR bersamaan USD 4.14 mengikut rate semasa XE hari ini. bagi harga jualan Bicoin di pasaran Malaysia pula bagi market yang menawarkan P2P adalah seperti berikut bagi 1 Bit USD

Bitcoin Spot Trading

Bagi yang ingin berdagang secara Spot Trading. anda boleh membuka akaun di weltrade. Weltrade sebuah broker antarabangsa berlesen yang telah berada di pasaran semenjak dari tahun 2006 menawarkan platform dagangan kripto terbaik. anda boleh membuka akaun di weltrade dan memilih type Digital bagi dagangan kripto.
Bagi trade di weltrade tiada caj komisyen di kenakan ketika trading dan spread yang rendah.
Anda boleh membuat deposit menggunakan pelbagai option pilihan seperti Online Bank, neteller, skrill, Perfect Money dan juga kripto

Untuk membuka akaun kripto di weltrade sila mendaftar melalui pautan link di bawah
my.weltrade.com/trading/tools?r1=ipartner&r2=10504Weltrade juga sedang menjalankan 4 Big Contest untuk anda sertai sempenan ulang tahun penubuhannya yang ke-15 tahun, Anda boleh rujuk pada link dibawah atau klik pada gambar diatas untuk penerangan lebih terperincin mengenai Contest yang sedang dijalankan dan masih aktif.

Link Artikel Penerangan Berkenaan Weltrade Contest :

https://weltrade.com.my/blog/trade-dan-menang-hadiah-berganda-dari-weltrade/

Selain daripada itu, anda juga boleh menyertai Weltrade dengan menjadi (IB) Introducing Broker yang menawarkan komisyen yang lumayan kepada anda. Sila Klik link dibawah untuk rujukan.
https://my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=10504
 
Syarat & Terma IB
https://my.weltrade.com/legal/#affiliate-program-terms
 
Penerangan & Pengiraan Komisyen IB
https://my.weltrade.com/partners/conditions?r1=ipartner&r2=10504

Komen anda

Scroll to Top