Ramalan untuk XAUUSD 11 OKT 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Naib Pengerusi Rizab Persekutuan Lael Brainard pada hari Isnin menekankan tentang keperluan untuk dasar monetari yang ketat,
dan berkata bahawa kerosakan ekonomi akibat kenaikan kadar baru-baru ini masih belum dapat dirasai.

2) Dolar AS juga disokong oleh permintaan tempat selamat apabila konflik Rusia-Ukraine semakin teruk. Emas, sebaliknya, telah menyaksikan sedikit pembelian tempat selamat tahun ini, selain daripada hari-hari awal konflik.

3) Selain daripada Fed, bank-bank pusat utama di Eropah dan Asia juga telah memulakan kitaran mendaki untuk memerangi inflasi yang lari.

4) Membebankan pelabur juga adalah serangan peluru berpandu Rusia ke atas Ukraine yang membunuh orang awam dan memadamkan kuasa dan haba di bandar-bandar di seluruh negara.Presiden Vladimir Putin berkata beliau telah mengarahkan serangan jarak jauh “besar-besaran” selepas serangan ke atas jambatan yang menghubungkan Rusia dengan semenanjung Crimean yang diilhakan pada hujung minggu,dan mengancam lebih banyak serangan pada masa hadapan jika Ukraine mencecah wilayah Rusia.

5) Pelabur A.S., bimbang tentang kenaikan kadar faedah dan tanda-tanda kelemahan ekonomi, juga berhati-hati menjelang data inflasi yang akan dikeluarkan pada Khamis dan permulaan musim pendapatan suku ketiga pada hari Jumaat.

6) Data pekerjaan yang kukuh telah mengukuhkan jangkaan kenaikan kadar 75 mata asas lagi pada mesyuarat Fed bulan depan, meninggalkan risiko penurunan permintaan minyak global.

7) Menghadkan kerugian, Pertubuhan Negara Pengeksport Petroleum dan sekutu termasuk Rusia,bersama-sama dikenali sebagai OPEC+, memutuskan minggu lalu untuk menurunkan sasaran keluaran mereka sebanyak 2 juta tong sehari, seterusnya meningkatkan kebimbangan mengenai mengetatkan bekalan minyak.
Isu bekalan kekal disebabkan oleh sekatan ke atas Rusia, terutamanya apabila EU mengharamkan import minyak Rusia menjelang akhir tahun. Sekatan EU ke atas minyak mentah dan produk minyak Rusia masing-masing akan berkuat kuasa pada bulan Disember dan Februari manakala blok itu minggu lepas memberikan kelulusan terakhirnya untuk kumpulan baharu sekatan terhadap Rusia termasuk had harga ke atas eksport minyak Rusia.

Arah aliran adalah menurun

Gold : Fundamental Range : 1600-1700

https://youtu.be/VN43SLB4nBU

Gold : Analisis Teknikal

Semak di Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak masa perdagangan ia mungkin berbeza untuk rintangan dan sokongan pada masa itu.

Kawasan rintangan : 1691.24,1699.51,1712.89

Kawasan sokongan : 1642.83,1656.21,1664.48

Titik pangsi : 1677.86

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan jualan kukuh dalam jangka masa mingguan dan bulanan, di mana kita boleh membeli kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan rintangan yang diberikan dan begitu juga sebaliknya

Jika ingin pergi untuk jangka masa yang lebih rendah, boleh lihat apa jangka masa yang dipaparkan untuk melihat pengesahan arah aliran dan kemasukan

Cari peluang jual atau beli untuk masuk untuk pengesahan atau berdasarkan pemahaman analisis teknikal anda sendiri.

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan arah aliran menurun. Boleh menyemak trend regresi linear dalam rangka masa mingguan dan bulanan untuk pengesahan selanjutnya.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan. Check di timeframe besar juga untuk percent profitable untuk lebih konfirmasi.

Strategi ini mempunyai percanggahan, untuk penguji strategi RSI lebih menyokong arah aliran menurun dalam Harian, dan jika kita mengikuti Penguji Strategi Bolinger Band, ia lebih menyokong ke arah aliran menaik dalam Bulanan.

Gold : Cari Jual pada carta harian dengan menggunakan mata rintangan dan ambil untung akan berada pada titik pangsi, 1714.69

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian : Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma > t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Scroll to Top