Ramalan untuk XAUUSD 13 OKT 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Minit FED meningkatkan dolar, menolaknya lebih dekat ke paras tertinggi 20 tahun. Data juga menunjukkan bahawa A.S. inflasi harga pengeluar meningkat lebih daripada jangkaan, memberikan lebih dorongan kepada Fed untuk mengetatkan dasar.

2) Harga jongkong merosot minggu ini di tengah-tengah lebih banyak isyarat hawkish daripada Rizab Persekutuan, serta permintaan tempat selamat yang semakin meningkat untuk dolar. Pasaran kini menunggu data utama inflasi IHP A.S. lewat hari ini untuk mendapatkan lebih banyak petunjuk mengenai laluan dasar monetari A.S. Bacaan itu dijangka menunjukkan bahawa inflasi kekal menghampiri paras tertinggi 40 tahun pada bulan September.

3) Harga aluminium ditetapkan untuk melanjutkan keuntungan pada hari Khamis berikutan laporan bahawa A.S. merancang untuk mengharamkan import dari Rusia, manakala emas stabil mendahului data utama inflasi A.S. yang akan dikeluarkan lewat hari itu.

Aliran mungkin menurun (tunggu Data CPI untuk pengesahan)

Gold : Julat Asas : 1600- 1688

https://youtu.be/iqATOIHIuts

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak masa perdagangan ia mungkin berbeza untuk rintangan dan sokongan pada masa itu.

Kawasan Rintangan : 1677.84, 1681.79, 1688.19
Kawasan Sokongan : 1665.04,1661.09, 1654.69

Titik pangsi : 1671.44

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan jualan kukuh dalam jangka masa mingguan dan bulanan, di mana kita boleh menjual kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan sokongan yang diberikan dan begitu juga sebaliknya

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menurun pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear dalam mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun juga dan untuk bulanan, ia menunjukkan belian yang kukuh

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan. Semak pada jangka masa yang lebih besar untuk peratusan yang menguntungkan untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan.

Strategi ini mempunyai percanggahan, untuk penguji strategi RSI lebih menyokong arah aliran menurun dalam Harian, dan jika kita mengikuti Penguji Strategi Bolinger Band, ia lebih menyokong ke arah aliran menaik dalam Bulanan.

Gold : Cari Jual pada carta harian dengan menggunakan mata rintangan dan ambil untung akan berada pada titik pangsi, 1671.44 , henti rugi pada sokongan 1665.04

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian : Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Komen anda

Scroll to Top