Ramalan untuk XAUUSD 14 November 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Pasaran logam di seluruh papan dirangsang oleh bacaan inflasi CPI yang lebih lembut daripada jangkaan, dengan jangkaan untuk kenaikan kadar faedah yang lebih kecil oleh Fed melonjak selepas data. Inflasi CPI A.S. meningkat 7.7% pada bulan Oktober, kadar paling perlahan dalam tempoh sembilan bulan.

2) Pasaran kini menetapkan harga dalam peluang 85% untuk kenaikan 50 mata asas oleh Fed pada bulan Disember, berbanding jangkaan minggu lepas mengenai peluang 47%.

3) Pengerusi Fed Jerome Powell baru-baru ini memberi isyarat bahawa kadar faedah berpotensi memuncak pada paras yang lebih tinggi daripada yang dijangkakan, dan bahawa Fed bersedia untuk mengambil risiko beberapa kerosakan ekonomi dalam usahanya menentang inflasi-memberi tekanan berterusan ke atas kebanyakan aset daripada kadar faedah yang lebih tinggi.

4) China masih bertegas dengan dasar sifar covidnya yang tidak mungkin akan meninggalkannya pada bila-bila masa lebih awal.

Aliran Sideway mungkin masih Bullish (Teruskan arah aliran buat sementara waktu dari Jumaat lalu)

Julat Asas : 1,761.54 – 1,771.42

https://youtu.be/hWmQVFNxb5M

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin memasuki perdagangan.

Kawasan Rintangan : 1764.59,1765.38,1766.66
Kawasan Sokongan : 1762.03,1761.24,1759.96

Titik pangsi : 1763.31

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan beli dalam mingguan dan dan jualan kukuh dalam jangka masa bulanan, di mana kita boleh membeli kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan sokongan yang diberikan dan sebaliknya

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menurun pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear secara mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah rata (bukan aliran menurun atau aliran menaik) dan untuk bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan keuntungan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada setiap hari mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , menyokong ke arah aliran menurun berbanding dengan jangka masa lain seperti Mingguan dan Bulanan.

Gold : Cari Beli pada carta harian dengan menggunakan titik sokongan pertama,1762.03, dan ambil untung akan berada pada titik pangsi, 1763.31 , henti rugi pada sokongan 2 ,1761.24 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik sokongan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung pada titik pangsi.

Trend boleh berubah berdasarkan berita kebetulan, di mana kekuatannya lebih ke arah USD berbanding Emas.( Bila-bila masa)

Ikuti Trend Jumaat lepas iaitu Bullish.

Gold : Analisis Fundamental dan Teknikal mesti diselaraskan dan penting bahawa perdagangan dilakukan dalam julat asas.

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Scroll to Top