Ramalan untuk XAUUSD 21 OKT 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Hasil Perbendaharaan A.S. 10 tahun melonjak 2.2% semalaman dan berada pada tahap tertinggi sejak krisis kewangan 2008 apabila jangkaan semakin meningkat bahawa Fed akan menaikkan kadar secara mendadak pada bulan November. Ini juga mengekalkan dolar menyokong, walaupun dolar AS ditetapkan untuk kerugian mingguan yang sederhana.

2) Pasaran menetapkan harga dalam kemungkinan hampir 100% bahawa Fed akan menaikkan kadar sebanyak 75 mata asas apabila ia bertemu pada bulan November.Ahli-ahli bank pusat juga baru-baru ini memberi amaran bahawa kadar faedah boleh meningkat jauh lebih daripada jangkaan jika inflasi tidak reda dalam masa

3) Bekalan tembaga juga kemek tahun ini akibat mogok di Escondida, lombong tembaga terbesar di dunia, serta sekatan A.S. terhadap major pembekal Rusia. Tetapi harga tembaga telah jatuh secara mendadak tahun ini berikutan kebimbangan bahawa kemelesetan global akan menyekat permintaan.

Julat Asas : 1600-1660

Gold : Arah aliran menurun ( SEHINGGA KEMASKINI BERITA LAGI)

https://youtu.be/py34xg0x4sk

Gold : Analisis Teknikal

Kawasan rintangan :1640.57,1646.03,1654.87

Kawasan sokongan :1622.89,1617.43, 1608.59

Titik pangsi : 1631.73

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan jualan kukuh dalam jangka masa mingguan dan bulanan, di mana kita boleh menjual kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan sokongan yang diberikan dan begitu juga sebaliknya

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menurun pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear dalam mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun juga dan untuk bulanan, ia menunjukkan belian yang kukuh

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada setiap hari mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , menyokong ke arah aliran menurun berbanding dengan jangka masa lain seperti Mingguan dan Bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan.

Gold : Cari Jual pada carta harian dengan menggunakan titik rintangan pertama,1640.57 dan ambil untung akan berada pada titik pangsi, 1631.73, henti rugi pada rintangan 2 , 1646.03 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik rintangan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung pada titik pangsi.

Gold : Analisis asas dan Teknikal diselaraskan.

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian : Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Scroll to Top