Ramalan untuk XAUUSD 7 okt 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) September NFP AS diramalkan pada 250K berbanding 344K pada bulan Ogos. Seperti biasa, bulan sebelumnya boleh disemak, dan juga mempengaruhi prospek pasaran.Memandangkan NFP “biasa” adalah sekitar 200K, mana-mana angka di atas yang berkemungkinan menyokong pengetatan Fed selanjutnya dan mempengaruhi pasaran saham.

2) Kadar pengangguran dijangka kekal stabil pada 3.7%. Tetapi, itu juga berlaku pada bulan lepas, apabila penganalisis terkejut dengan peningkatan dalam kadar pengangguran yang didorong dengan peningkatan penyertaan tenaga buruh. Dengan buku poket yang mengalami tekanan akibat inflasi, tidak hairanlah lebih ramai orang akan keluar mencari kerja, yang mungkin sekali lagi memutarbelitkan unjuran.

3) Pasaran buruh yang ketat secara amnya difahamkan untuk mendorong gaji lebih tinggi, kerana majikan cuba menarik bakat. Walau bagaimanapun, setakat ini kitaran ini, kenaikan gaji adalah lebih perlahan daripada inflasi.Ini bermakna purata gaji sebenar telah jatuh selama beberapa bulan. Ini boleh menyumbang kepada kemusnahan permintaan kerana rata-rata rakyat Amerika mempunyai kuasa beli yang kurang.Menurut teori ekonomi yang paling biasa di kalangan bank pusat dan kerajaan, ini membayangkan peningkatan risiko kemelesetan.Malah, kerana gaji tidak berkembang secepat inflasi, ini boleh mendorong Fed untuk menjadi lebih agresif dalam mengetatkan.Selagi gaji tidak jauh melebihi inflasi, maka Fed sebenarnya menyukai kesempitan pasaran buruh, kerana ia menyokong pertumbuhan ekonomi, menurut mereka.

Arah aliran adalah menurun.

Gold : Trend ialah Bearish ( Menurun)

Fundamental Range : 1659-1732

https://youtu.be/fVU0XYkKGqQ

Gold: Analisis Teknikal

Semak di Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak masa perdagangan ia mungkin berbeza untuk rintangan dan sokongan pada masa itu.

Kawasan rintangan : 1721.97,1726.58,1734.06

Kawasan sokongan :1694.92,1702.40, 1707.01

Titik pangsi : 1714.49

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan jualan kukuh dalam jangka masa mingguan dan bulanan, di mana kita boleh membeli kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan rintangan yang diberikan dan begitu juga sebaliknya

Jika ingin pergi untuk jangka masa yang lebih rendah, boleh lihat apa jangka masa yang dipaparkan untuk melihat pengesahan arah aliran dan kemasukan

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan arah aliran menurun. Boleh menyemak trend regresi linear dalam rangka masa mingguan dan bulanan untuk pengesahan selanjutnya.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan. Check di timeframe besar juga untuk percent profitable untuk lebih konfirmasi.

Peratus untung mestilah melebihi 50%.

Strategi ini mempunyai percanggahan, untuk penguji strategi RSI lebih menyokong arah aliran menurun dalam Harian, dan jika kita mengikuti Penguji Strategi Bolinger Band, ia lebih menyokong ke arah aliran menaik dalam Bulanan.

Gold : Cari Jual pada carta harian dengan menggunakan mata rintangan dan ambil untung akan berada pada titik pangsi, 1714.69

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian : Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma > t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Scroll to Top