Ramalan untuk XAUUSD 9 SEPT 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold :Faktor Asas

1) Sejak pertengahan bulan lalu, mata wang A.S., seperti yang diukur oleh indeks DXY, meningkat kira-kira 3.5%, mencapai tahap yang tidak dilihat sejak 2002. Dalam tempoh tertentu ini, hasil sebenar, tolok sebenar kos pinjaman, juga telah melonjak, dengan TIPS 10 tahun melonjak lebih daripada 50 mata asas kepada 0.86%, menyamai paras tertinggi berbilang tahun Jun, didorong oleh kejatuhan jangkaan inflasi dan pendirian bank pusat yang hawkish.

2) US FED telah memutuskan untuk meningkatkan kadar faedah sebanyak 75 mata bps sebanyak 75% peluang pada bulan September , dan ia adalah melalui pengesahan pelabur.

3) Tuntutan pengangguran diramalkan lebih tinggi tetapi melihat data sebelumnya, ia telah lebih rendah dan data semasa berada pada 223000.

Julat Asas adalah antara 1710- 1728, masih memegang julat yang sama seperti semalam.

XAUUSD:Arah aliran menurun

https://youtu.be/Wqdep1A22aw

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada carta harian

1) Kawasan rintangan : 1726.60-1730

2) Kawasan sokongan : 1690-1695

Cari peluang jual atau beli , kemasukan pada jangka masa yang lebih rendah untuk masuk untuk pengesahan diri atau berdasarkan pemahaman analisis teknikal anda sendiri.

XAUUSD :Arah aliran menurun

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian : Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Sertai kami di google meet kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10. 30 pagi hingga 11.30 pagi setiap hari bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://meet.google.com/eng-ndfk-xxo

Ini adalah untuk tujuan pembelajaran dan juga jika anda tidak dapat menghadirinya, kami mempunyai rakaman dalam youtube. Weltrade Malaysia.

https://youtu.be/uAoyarzStqs

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrademalaysiaofficial

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma > t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Komen anda

Scroll to Top