Ramalan XAUUSD 14 SEPT 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

FAKTOR ASAS

1) Indeks harga pengeluar untuk Ogos akan dikeluarkan pada 8:30 ET (12:30 GMT). Penganalisis menjangkakan jumlah barisan teratas tahun ke tahun ialah 8.8%, yang akan turun daripada 9.8% bulan sebelumnya. Untuk bulan ini, jangkaan adalah untuk penurunan sebanyak 0.1%. Jangkaan tahunan teras PPI adalah untuk keuntungan sebanyak 7.1%, daripada 7.6% pada bulan sebelumnya. Walau bagaimanapun dengan data CPI yang lebih tinggi, PPI juga akan meningkat.

2) Indeks harga pengguna A.S. meningkat lebih daripada jangkaan pada bulan Ogos, mengukuhkan jangkaan bahawa Rizab Persekutuan tidak akan berputus asa dalam laluan ketatnya tahun ini.

3) Inventori minyak mentah akan dikeluarkan pada 10:30 ET. Penganalisis menjangkakan untuk melihat binaan sebanyak 0.883 juta tong. Harga minyak telah jatuh ke bawah $90 setong dalam beberapa minggu kebelakangan ini.

GOLD :Trend is Bearish

GOLD : Julat Asas adalah antara 1688 HINGGA 1700

https://youtu.be/2T8dRzqWeBg

Analisis Teknikal

Semak pada carta harian dengan menyemak pada titik pangsi dan SNR.

1) Kawasan rintangan : 1723.82,1732.23,1745.85
2) Kawasan sokongan : 1674.55,1688.17,1696.58

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Ikuti titik pangsi pada jangka masa yang anda akan berdagang, sokong dengan analisis teknikal

Penunjuk teknikal memaparkan jualan kukuh pada jangka masa yang lebih tinggi, di mana kita boleh menjual kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan rintangan yang diberikan dan begitu juga sebaliknya

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Dinasihatkan untuk tidak memasuki perdagangan, apabila jangka masa yang lebih tinggi dan jangka masa yang lebih rendah tidak sejajar.

Pilih 2 hingga 3 tempoh masa yang lebih tinggi untuk disegerakkan dengan 2 hingga 3 tempoh masa yang lebih rendah.

GOLD :Cari peluang jual atau beli , kemasukan pada jangka masa yang lebih rendah untuk masuk untuk pengesahan diri atau berdasarkan pemahaman analisis teknikal anda sendiri.

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian : Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrademalaysiaofficial

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma > t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di google meet kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://meet.google.com/eng-ndfk-xxo

Komen anda

Scroll to Top