Ramalan XAUUSD 19 SEPT 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

GOLD :Faktor Fundamental

1) Fed secara meluas dijangka akan menaikkan kadar sebanyak 75 mata asas pada akhir mesyuarat dua hari, dengan peniaga juga menetapkan harga dalam kemungkinan daripada kenaikan 100 mata asas.

2) Kebimbangan terhadap aktiviti perindustrian yang semakin berkurangan di seluruh dunia, di tengah-tengah peningkatan tekanan daripada inflasi dan kadar faedah, telah menjejaskan harga logam merah tahun ini. Kelembapan dalam pengimport utama China juga telah menjejaskan harga tembaga.

3) Harga logam merah boleh disokong dengan mengetatkan bekalan selepas mogok di Escondida, lombong tembaga terbesar di dunia.

GOLD : Julat Asas: 1750-1700

https://youtu.be/rYMvaLx1hbI

Analisis Teknikal

Semak pada titik Pangsi Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Kawasan sokongan: 1666.73, 1667.91, 1668.65

Kawasan rintangan: 1671.01, 1671.75, 1672.93

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Ikuti titik pangsi pada jangka masa yang anda akan berdagang, sokong dengan analisis teknikal

Penunjuk teknikal memaparkan jualan kukuh pada jangka masa yang lebih tinggi, di mana kita boleh menjual kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan rintangan yang diberikan dan begitu juga sebaliknya

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Cari peluang jual atau beli untuk masuk untuk pengesahan diri atau berdasarkan pemahaman analisis teknikal anda sendiri.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan bersama dengan regresi linear kerana ia tidak tersedia dalam investing.com,

Kedua-dua strategi menunjukkan peratusan keuntungan yang lebih tinggi, dan regresi linear menunjukkan arah aliran menurun.

GOLD : Cari untuk Jual pada carta harian.

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian: Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh ikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrademalaysiaofficial

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma > t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di google meet kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://meet.google.com/eng-ndfk-xxo

Komen anda

Scroll to Top