Trade Emas 18 November 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Dolar meningkat dan pasaran ekuiti merosot pada Khamis selepas kenyataan hawkish daripada pegawai Rizab Persekutuan yang mengingatkan pelabur dasar monetari yang kurang agresif tidak mungkin dengan data pekerjaan AS masih menunjukkan pasaran buruh yang ketat.

2) Fed telah menaikkan kadar penanda arasnya sebanyak 0.75 mata peratusan pada setiap empat mesyuarat terakhirnya dan secara meluas dijangka akan menaikkan semula pada mesyuarat Disembernya, walaupun mungkin pada kenaikan separuh mata yang lebih kecil.

3) Data jualan runcit yang kukuh pada hari Rabu dan tuntutan pengangguran yang lebih rendah daripada jangkaan minggu lepas mungkin menjejaskan gambaran untuk Fed, yang mahu menyejukkan ekonomi sambil mengelakkan kehilangan pekerjaan yang besar.

Trend adalah menurun

Julat Asas: 1,754.59 – 1,774.81

https://youtu.be/Dw6MlJl4bpE

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin memasuki perdagangan.

Kawasan Sokongan : 1770.37,1766.68, 1760.69

Kawasan Rintangan : 1782.35,1786.04, 1792.03

Titik Pangsi : 1776.36

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan beli dalam mingguan dan jualan kuat dalam jangka masa bulanan, di mana kita boleh beli kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikuti kawasan sokongan yang diberikan dan sebaliknya

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menurun pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear secara mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, aliran menurun dan bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada setiap hari mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , menyokong ke arah aliran menurun berbanding dengan jangka masa lain seperti Mingguan dan Bulanan.

Gold : Cari jualan pada carta harian dengan menggunakan titik rintangan pertama, 1782.35 , dan ambil untung akan berada pada titik pangsi, 1776.36 , henti rugi pada rintangan 2 ,1786.04 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik sokongan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung pada titik pangsi.

Analisis Fundamental dan Teknikal mesti diselaraskan

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Scroll to Top