Trade Emas untuk XAUUSD 10 FEB 2023 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Sentimen Pengguna UoM Prelim dijangka berada pada 65.0 berbanding 64.9 sebelum ini.

2) Nilai emas telah turun dalam beberapa hari kebelakangan ini disebabkan oleh peningkatan jangkaan bahawa Federal Reserve (bank pusat AS) akan menaikkan kadar faedah. Ini menyebabkan harga emas jatuh ke paras terendah dalam tempoh sebulan.

3) Tuntutan pengangguran dikeluarkan yang menunjukkan keputusan bercampur-campur, membawa kepada ketidakpastian tentang kekuatan pasaran kerja AS. Kemungkinan kemelesetan AS juga menyebabkan orang ramai bimbang dan menjejaskan nilai emas, serta logam berharga lain seperti perak dan platinum.

4) Situasi dengan harga tembaga adalah pasaran optimis tentang peningkatan permintaan di China, tetapi juga bimbang tentang kemungkinan kemelesetan. Minggu ini, pelabur akan memberi perhatian kepada data inflasi China untuk melihat sama ada orang ramai telah membelanjakan lebih banyak wang baru-baru ini.

5) Hari ini, pasaran saham di AS merosot walaupun terdapat laporan pendapatan yang baik daripada syarikat seperti Disney, PepsiCo dan AbbVie. Tuntutan pengangguran lebih tinggi sedikit daripada jangkaan tetapi masih kekal di bawah 200,000, menunjukkan pasaran buruh yang ketat. Pelabur bimbang tentang Rizab Persekutuan yang terus menaikkan kadar faedah. Penganalisis menjangkakan Fed akan menaikkan kadar kepada 5% menjelang Julai dan percaya akan ada satu lagi kenaikan kadar pada bulan Mac. Fed akan melihat data minggu depan mengenai harga pengguna dan jualan runcit untuk membimbing dasarnya. PayPal ditetapkan untuk melaporkan pendapatan hari ini dan dijangka mempunyai pendapatan $1.20 sesaham pada hasil $7.4 bilion.

Trendnya ialah Bullish

Julat Asas : 1845.24- 1876.32

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin memasuki perdagangan.

Kawasan Rintangan : 1882.43,1889.76,1901.64
Kawasan Sokongan : 1858.67,1851.34, 1839.46
Titik pangsi : 1870.55

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Paparan penunjuk teknikal menjual dalam Harian dan belian kukuh dalam mingguan dan belian kukuh dalam jangka masa bulanan.

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menaik pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear dalam mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun dan untuk bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada harian dan mingguan mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , dan bulanan mempunyai kurang daripada 50% untuk Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band.

Gold : Cari beli pada carta harian dengan menggunakan titik sokongan 1, 1910.23 dan ambil untung akan berada pada titik pangsi , 1928.74 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik sokongan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung pada titik pangsi.

Analisis fundamental dan teknikal mesti diselaraskan

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di Education and Signal , https://t.me/+NfCxZrhbyZIzMGI1

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di pautan zoom kami, https://us06web.zoom.us/j/87503803695?pwd=UGxmeGpDc3BvK3JFK1NrRjlJQzVldz09 untuk pembelajaran dalam talian dari 11.30 pagi hingga 12.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC), bersama Ketua Pusat Pendidikan Kewangan Latihan, dan Pembangunan Keupayaan, Encik Gurmit Singh.

Komen anda

Scroll to Top