Trade Emas untuk XAUUSD 30 JAN 2023 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Fed secara meluas dijangka menaikkan kadar faedah sebanyak 25 mata asas yang agak kecil pada hari Rabu. Tetapi pendirian bank pusat mengenai kenaikan kadar pada masa hadapan akan diawasi dengan teliti, memandangkan data terkini telah melukiskan gambaran yang agak bercampur-campur mengenai ekonomi AS.

2) Pasaran juga sedang menunggu bacaan pada senarai gaji bukan pertanian Januari akhir minggu ini. Senarai gaji bukan pertanian Januari dijangka berada pada 185000 berbanding 223000 sebelumnya.

3) Sejumlah data ekonomi China juga ditunggu minggu ini untuk mendapatkan lebih banyak petunjuk mengenai pengimport tembaga terbesar dunia itu, selepas ia melonggarkan kebanyakan langkah anti-COVID baru-baru ini.

Trendnya ialah Bullish

Julat Asas : 1,924.44 – 1,934.56

https://youtu.be/SCpAJ1XVDQA

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin memasuki perdagangan.

Kawasan Rintangan : 1929.18,1929.96, 1931.24
Kawasan Sokongan : 1926.62, 1925.84,1924.56
Titik pangsi : 1927.90

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan belian kukuh dalam belian mingguan dan kukuh dalam jangka masa bulanan.

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menaik pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear dalam mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun dan untuk bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada setiap hari mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50%, mingguan dan bulanan kurang daripada 50% untuk Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band.

Gold : Cari belian pada carta harian dengan menggunakan titik sokongan pertama 1, 1926.62 dan ambil untung akan berada pada titik pangsi , 1927.90 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik sokongan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung pada titik pangsi.

Analisis fundamental dan teknikal mesti diselaraskan

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di Education and Signal , https://t.me/+NfCxZrhbyZIzMGI1

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di pautan zum kami, https://us06web.zoom.us/j/87503803695?pwd=UGxmeGpDc3BvK3JFK1NrRjlJQzVldz09 untuk pembelajaran dalam talian dari 11.30 pagi hingga 12.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC), bersama Mr. Gurmit.

Komen anda

Scroll to Top