Trade Emas XAUUSD 10 Jan 2023 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Pasaran buruh yang menyejukkan meningkatkan harapan untuk kadar kenaikan kadar yang lebih perlahan, walaupun pegawai dari Fed telah menjelaskan dengan jelas bahawa mereka berhasrat untuk mengekalkan kadar dinaikkan tahun ini dalam usaha untuk menjinakkan inflasi.

2) Penganalisis menjangkakan data CPI menunjukkan kesederhanaan pada harga berbanding masa yang sama setahun yang lalu.

3) Harga minyak meningkat pada Jumaat, dibantu oleh berita pembukaan semula sempadan China, buat pertama kali dalam tiga tahun, meningkatkan prospek pertumbuhan permintaan bahan api dalam pengimport minyak mentah terbesar dunia itu.

Trend ialah Bullish

Julat Asas : 1,867.95 – 1887.45

(Penafian: Julat boleh lebih atau kurang tetapi ia pasti akan melepasi julat ini untuk harian.) (Julat selamat disediakan)

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin memasuki perdagangan.

Kawasan Rintangan : 1878.58,1881.97,1887.45
Kawasan Sokongan : 1867.62,1864.23,1858.75
Titik pangsi : 1873.10

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan belian kukuh dalam mingguan dan beli dalam jangka masa bulanan.

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menaik pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear dalam mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun dan untuk bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada harian dan mingguan mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , menyokong ke arah aliran menurun neutral atau sedikit berbanding dengan jangka masa lain seperti Bulanan.

Gold : Dapatkan belian pada sokongan 1 pada 1867.62 dan ambil untung akan berada pada titik rintangan ketiga 1887.45 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA KETIKA MASUK)

Analisis fundamental dan teknikal mesti diselaraskan

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram Education and Signal kami di https://t.me/+NfCxZrhbyZIzMGI1

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Scroll to Top