Trade Emas XAUUSD 25 November 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Emas meningkat melepasi $1,750 apabila ahli Fed menggembar-gemburkan kenaikan kadar yang lebih perlahan, bank pusat telah meningkat sebanyak 375 mata asas tahun ini dengan empat kenaikan berturut-turut sebanyak 75 mata asas.

2) Pasaran akan melihat kepada bacaan inflasi IHP November, yang akan dikeluarkan bulan depan, untuk mengukur sama ada inflasi semakin berkurangan di negara ini. Tetapi kekuatan dalam perbelanjaan pengguna dan pasaran buruh mencadangkan bahawa inflasi mungkin pelekat daripada yang dijangkakan pada bulan-bulan akan datang.

3) China masih berpegang kepada dasar sifar covid dan tekanan daripada permintaan China telah mengimbangi tanda-tanda pengetatan bekalan tembaga tahun ini.

Trend ialah Bullish

Gold : Julat Asas : 1,753.2-1,756.11

https://youtu.be/FnvcfEdFgsg

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin memasuki perdagangan.

Kawasan Rintangan : 1757.88,1759.36,1761.76
Kawasan Sokongan : 1753.08, 1751.60, 1749.20

Titik pangsi : 1755.48

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan beli dalam jualan mingguan dan kukuh dalam jangka masa bulanan.

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menurun pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear secara mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun dan untuk bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan keuntungan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada harian dan mingguan mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , menyokong ke arah aliran menurun berbanding dengan jangka masa yang lain, Bulanan.

Gold : Cari Beli pada carta harian dengan menggunakan titik sokongan pertama, 1753.08, dan ambil untung akan berada pada titik pangsi,1755.48 , henti rugi pada sokongan 2 ,1751.60 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik sokongan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung pada titik pangsi.

Analisis fundamental dan teknikal mesti diselaraskan.

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zoom kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Scroll to Top