Trade Emas XAUUSD 5 Jan2023 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold ; Faktor Asas

1) Harga emas meningkat selepas minit mesyuarat Rizab Persekutuan Disember menunjukkan bahawa pembuat dasar sebulat suara menyokong kenaikan kadar faedah pada kadar yang lebih perlahan, menawarkan sedikit kelegaan kepada pasaran logam yang dilanda oleh kenaikan kos pinjaman.

2) Ketidakpastian mengenai pembukaan semula ekonomi di China amat membebankan emas, kerana pengimport tembaga terbesar di dunia menghadapi lonjakan besar dalam jangkitan COVID-19.

3) Aktiviti pembuatan AS menyusut untuk bulan kedua berturut-turut pada bulan Disember, data menunjukkan pada hari Rabu, menambah kebimbangan mengenai kelembapan ekonomi di negara AS.

Trend ialah Bullish

Gold : Julat Asas : 1,841.08 – 1881.01

(Penafian: Julat boleh lebih atau kurang tetapi ia pasti akan melepasi julat ini untuk harian.)(Julat selamat disediakan)

https://youtu.be/plvTQweikqQ

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin memasuki perdagangan.

Kawasan Rintangan : 1863.16,1869.97,1881.01
Kawasan Sokongan : 1841.08,1834.27, 1823.23
Titik pangsi : 1852.12

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan belian kukuh dalam mingguan dan beli dalam jangka masa bulanan.

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menaik neutral tetapi sedikit pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear secara mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun dan untuk bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada harian dan mingguan mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , menyokong ke arah aliran menurun neutral atau sedikit berbanding dengan jangka masa lain seperti Bulanan.

Gold : Cari beli pada carta harian dengan menggunakan sokongan 1, 1841.08 dan ambil untung akan berada pada titik pangsi,1852.12 (HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik sokongan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung.

Analisis fundamental dan teknikal mesti diselaraskan

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami Education and Signal di https://t.me/+NfCxZrhbyZIzMGI1

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Scroll to Top