Bisnes Terbaik Musim Covid-19

Pada waktu ini ramai orang sedang mencari sesuatu perniagaan yang boleh menjana pendapatan yang bagus dan konsisten, bermacam-macam jenis perniagaan bermain didalam benak pemikiran kita. Semuanya demi kelangsungan hidup dan perubahan hidup yang lebih baik untuk diri sendiri juga keluarga tercinta.

Norma baharu ini memaksa kita untuk keluar dari zon selesa dan mencari solusi terbaik bagi menjana pendapatan yang baik dan berterusan. Maklum saja lah ketika wabak covid-19 melanda banyak duit nak pakai, dah tu pula perniagaan sedia ada semakin merosot dan tak menampakkan perubahan positif dek kerana pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakkan 3.0 dan kes Covid-19 yang semakin hari semakin menggila.

Disini kami menyarankan anda untuk memulakan bisnes online dengan pemilihan yang bijak melalui faktor Supply dan Demand nya yang cukup baik.

Teruskan membaca…
Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Apakah bisnes yang mengalami kerugian besar di musim Covid-19 ?

Seperti yang kita sedia maklum bahawa terdapat banyak bisnes yang berdepan kerugian yang sangat dasyat sehingga kan ada yang terpaksa gulung tikar kerana tidak mampu untuk menampung kos perbelanjaan syarikat. Ini sesuatu yang sangat berat untuk peniaga-peniaga kita, peniaga kecil atau pun peniaga besar semuanya hebat terkesan dengan situasi ekonomi sekarang.

Antara Bisnes-bisnes yang rugi di musim Covid-19 ini antaranya ialah :

Syarikat Pelancongan,

Syarikat pelancongan & Syarikat perhotelan adalah antara yang paling terkesan, ramai pemilik-pemilik hotel, resorts, resthouse dan sebagainya terpaksa menutup premis dan membuang pekerja mereka kerana ketika ini jumlah pelancong yang hadir teramat sikit dan sehingga tiada satu pun pelanggan yang menginap Hotel mereka. Ini bermakna bisnes ini adalah bukan suatu pilihan yang tepat pada waktu ini.

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA) mengesahkan sebanyak 95,000 tempahan hotel dari pelancong luar negara telah dibatalkan sehingga menyebabkan industri itu mengalami kerugian sebanyak RM40 juta sejak wabak koronavirus muncul.

Syarikat Pengurusan Haji & Umrah
Bagi umat Islam, ini adalah suatu perkara yang sangat meruntun jiwa yang merindui Sang Pencipta. Syarikat Pengurusan Haji dan Umrah juga antara syarikat atau bisnes yang terjejas dek kerana wabak covid-19. Tambahan pula, diketika ini pihak kerajaan tidak membenarkan sebarang aktiviti penerbangan di dalam dan luar negara, langkah yang diambil oleh kerajaan adalah untuk mengekang penularan wabak ini. Tetapi bagaimanakah nasib pengusaha syarikat-syarikat pengendali Haji dan Umrah ini ? Nasib mereka sama seperti sektor pelancongan yang memaksa mereka untuk menanggung kerugian yang besar. Bisnes pengendalian Haji dan Umrah dilihat bukan sesuatu pilihan bisnes yang baik pada waktu wabak covid-19 ini.

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Syarikat Perniagaan Catering dan Pemakanan
Sebelum negara kita dilanda wabak ini, perniagaan industri Catering dan Perkahwinan adalah antara perniagaan yang sangat baik dan banyak mendapat permintaan. Mana tidaknya, kita sentiasa memerlukan perkhidmatan mereka ini untuk majlis-majlis kecil dan terutama majlis perkahwinan, dari penyediaan makanan, khemah dan pelamin semuanya mereka yang uruskan. Tetapi sekarang tiada sebarang majlis perkahwinan dan sebagainya dibenarkan, sudah tentu sektor ini menanggung kerugian dan kejatuhan yang mendadak. Para penggiat industri Catering Dan Perkahwinan terpaksa mencari alternatif lain untuk mereka teruskan perniagaan yang kini berskala kecil. Bisnes ini juga tidak termasuk dalam pilihan bisnes yang tepat pada era Covid-19 ini lebih-lebih lagi diketika PKP yang berkali-kali ini.

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Peniaga di Shopping Kompleks
Para peniaga didalam shopping kompleks juga merasai kesan yang sama, kini tiada lagi yang membeli-belah didalam shopping kompleks, semua orang berada didalam kerisauan dan ketakutan dari dijangkiti wabak Covid-19 ini. Peniaga-peniaga ini terpaksa menanggung kerugian yang mencecah puluhan ribu ringgit malahan ada yang ratusan ribu ringgit. Seperti perniagaan yang dinyatakan diatas, ramai peniaga gedung pakaian, permainan kanak-kanak, dan pelbagai lagi terpaksa keluar dari premis perniagaan dan menghentikan perkhidmatan para pekerja kerana mereka tidak lagi mampu membayar gaji pekerja serta menanggung kos pengoperasian syarikat. Bagi yang pandai menggunakan teknologi sedia ada, mereka boleh menjualkan barangan perniagaan melalui “online selling” pautan E-commerce sedia seperti shopee, Lazada dan sebagainya. Perniagaan jenis ini juga tidak digalakkan kerana daya saing yang sangat tinggi dan pelbagai faktor lain lagi.

Whoop! Jom teruskan membaca…

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Ada tak bisnes yang menguntungkan di musim Covid-19 ?
Ya mestilah ada!
Nak tahu ke? Jommm…

Ini adalah antara bisnes yang menguntungkan di musim Covid-19 :

Syarikat Pengendali Penghantaran (Courier)

Di Malaysia ini, dapat dilihat syarikat-syarikat courier ini tumbuh seperti cendawan yang subur. Terdapat banyak syarikat pengendali penghantaran yang beroperasi dengan cemerlang ketika wabak dilanda covid-19, mengapa ? dengan wujudnya syarikat pengendali penghantaran ini segala barangan yang kita perlukan baik dari segi barangan makanan, peralatan rumah, perkakas rumah, barangan elektronik dan sebagainya akan kita perolehi dalam tempoh waktu yang ditetapkan. Jadi mereka ini telah banyak membantu memudahan urusan harian kita tanpa kita sedari.

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Syarikat Farmaseutikal
Perniagaan ubat-ubatan yang diluluskan adalah amat laris dan menguntungkan dari dahulu sehingga kini. Semua orang memerlukan ubatan untuk merawat penyakit yang dihidapi seperti demam, selsema, dan juga penyakit-penyakit kronik. Pharmaniaga merupakan sebuah syarikat farmaseutikal dan penjagaan kesihatan bersepadu Malaysia, syarikat ini membekalkan produk perubatan, pemasangan perubatan dan hospital serta farmasi komuniti. Menjadi pembekal produk perubatan seperti farmasi dan juga klinik-klinik swasta adalah sangat menguntungkan peniaga, kerana produk perubatan amat diperlukan dan digunakan dalam merawat dan mencegah sesebuah penyakit. Seperti umum mengetahui bahawa produk perubatan adalah mahal bergantung kepada keperluan dan penyakit yang dihidapi oleh seseorang.

Syarikat Web Developer & Dekstop Publisher
Bagi anda yang mempunyai kepakaran dalam bidang IT lebih-lebih lagi dalam ruang bidang Web Developer & Dekstop publisher ini adalah waktunya yang sesuai untuk anda menggunakan kemahiran yang ada dalam menjana pendapatan yang lumayan. Pada era teknologi ini, penggunaan IT sangat meluas dan banyak permintaan. Usah kita lihat pada skala yang besar, cukup kita saksikan pada laman web terkenal di Malaysia seperti Majalah Trader, Weltrade Malaysia, perniagaan e-commerce seperti Ali Baba, Shopee dan Lazada serta banyak lagi. Semuanya di setup oleh Web Developer dan Dekstop Publisher dengan adanya sistem cart membeli-belah , perbankan atas talian dan suasana reka bentuk laman web dan pelbagai lagi. Untuk setup sebuah laman web atau aplikasi sesebuah syarikat ia menelan belanja puluhan ribu , ratusan ribu malahan jutaan ringgit kos pembikinannya. Ini sebuah perniagaan yang buat anda cepat kaya ! tetapi ia memerlukan kepakaran dan kemahiran yang sangat tinggi tau.

Syarikat Membaiki & Menjual Komputer
Perubahan zaman dan penggunaan teknologi berlaku dengan sangat pantas, sekarang semua orang menggunakan komputer atau laptop untuk melakukan bisnes, kerja-kerja editor dan pejabat, online streaming dan bermaca-macam lagi. Ramai pengguna-pengguna diluar sana yang memanfaatkan teknologi terkini, dengan adanya peranti komputer atau laptop mereka boleh menjana pendapatan yang lumayan dan sangat banyak. Tetapi perkakas elektrik juga mempunyai masalah-masalah teknikal , siapa yang membetulkan nya jika bukan mereka yang ahli dalam bidang tersebut? Sudah tentu syarikat membaiki dan menjual komputer adalah sasaran yang tepat untuk dituju bila peranti mereka mengalami masalah. Kos membaiki dan membeli komputer tidak murah ya, tetapi ia tetap bergantung kepada masalah peranti itu sendiri. Perniagaan membaiki dan menjual komputer ini adalah suatu perniagaan yang sentiasa menguntungkan seiring kepesatan teknologi.

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Anda dah sampai di part klimaks yang dicari setelah membaca sejauh ini…

Cadangan Perniagaan Di Musim Covid-19
Berdasarkan situasi dan keadaan yang kita sedang tempuhi ketika ini, min cadangkan supaya kita semua sama-sama memulakan perniagaan melalui Industri Forex Financial Trading & Kripto.
Sebagai maklumat tambahan Forex Financial Trading merupakan sebuah cabang perniagaan Global yang boleh diakses dimana jua anda berada, yang penting anda mempunyai pautan internet sahaja.

Apa yang kita boleh niagakan dalam industry Forex Financial Trading & Kripto ni ?

Forex (FX) = Foreign Exchange = Tukaran Mata Wang Asing
Konsep asas Forex adalah sama seperti mana perniagaan lain yang melibatkan urusan jual dan beli.  Didalam perniagaan ini, kita membeli satu mata wang pada harga rendah dan menjualnya semula setelah ada kenaikan/peningkatan harga untuk kita mendapatkan keuntungan.

Mata wang didagangkan dalam bentuk pair
Ini adalah 8 mata wang utama dalam Forex Trading :

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Forex & Kripto menggunakan konsep perniagaan yang sama, Cuma produk yang berbeza sifatnya. Jadi kripto ni kita berniaga apa pula?
Kripto memperdagangkan matawang juga, tetapi matawang digital yang umum mengetahui sebagai Bitcoin. Memahami asas Bitcoin adalah perlu kepada pedagang yang berminat menambahkan matawang kripto kedalam dagangan. Bitcoin dicipta pada tahun 2009 oleh seseorang atau sekumpulan orang di bawah nama Satoshi Nakamoto, Bitcoin direka untuk memudahkan bayaran pantas tanpa melalui bidang kuasa pusat. Selain Bitcoin ada beberapa matawang kripto yang lain seperti Etherium, dan juga Litecoin, tetapi Bitcoin menjadi yang utama kerana ia telah dijadikan sebagai medium untuk jual beli. Bitcoin adalah salah satu matawang kripto yang paling stabil didunia.

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Ramai new trader atau orang baru yang tertanya-tanya bagaimana nak buat duit dengan Bitcoin ?

Untuk menjana pendapatan melalui Bitcoin ada 3 cara :

1) Mining
Kaedah ini banyak di gunakan sekitar dari tahun 2013 sehingga ke tahun 2018, pada waktu itu masih banyak lagi Bitcoin yang boleh di lombong dan agak mudah untuk kita mendapatkan hasil bitcoin dari perlombongan. Jumlah Bitcoin yang boleh kita lombong adalah sebanyak 21 Juta Bitcoin dan pada ketika ini sebanyak 18.5 Juta telah di lombong dan masih berbaki sekitar 3 juta lagi yang belum di lombong. Akibat kos perlombongan yang begitu tinggi terutamanya kos elektrik dan penghasilan bitcoin semakin sedikit menyebabkan aktiviti perlombongan bitcoin di Malaysia tidak lagi dapat di lakukan. Walaubagaimanapun masih ada segelintir yang masih melakukan aktiviti perlombongan ini tetapi dengan cara yang salah iaitu mencuri elektrik daripada TNB.

2) Berdagang di Spot Trading MT4/MT5
Trade Bitcoin secara Sport di MT4 merupakan pilihan paling popular, ramai rakyat Malaysia yang terlibat dalam aktiviti trading Bitcoin ataupun Crypto. Keuntungan yang di buat disini berdasarkan turun naik harga bitcoin di pasaran. kita membuat pembelian ketika harga bitcoin sedang naik dan kita menjual bitcoin ketika harga rendah. setiap urusniaga jual dan beli ini akan menghasilkan keuntungan. Untuk trading Bitcoin kita boleh melakukannya setiap hari selama 24 Jam. pasaran Bitcoin adalah pasaran aktif di mana setiap masa kita boleh melihat turun naik harga dalam pasaran. sekiranya anda ingin berdagang dalam Bitcoin, weltrade merupakan sebuah broker yang menawarkan option trading Crypto. anda boleh berdagang di Pair BTC/USD. Ia adalah sebuah broker yang kukuh telah berada di pasaran semenjak dari tahun 2006 dan mempunyai pejabat perwakilan di Malaysia. Di samping itu weltrade menawarkan platform yang mesra pengguna dan tiada comisyen di kenakan ketika trading serta spread yang bermula dari 0.

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

3) Membuat pembelian secara fizikal (Wallet)
Beli dan simpan Bitcoin sangat popular di Malaysia, konsepnya sama seperti kita membuat pelaburan saham. Beli pada harga rendah dan jual pada harga tinggi.
Sebagai contoh jika kita membeli 1 Bitcoin pada 5 March 2021 pada harga USD 46,212.00, kita simpan dan menunggu harga bitcoin naik. Dan jika kita lihat pada chart BTC/USD pada 13 March 2021 harga Bitcoin mencatatkan kenaikan di paras tertinggi iaitu pada harga 61,476.00 USD dan pada ketika ini jika kita menjualnya maka keuntungan yang kita akan dapat adalah USD 15,264.00 dan jika di tukarkan kepada Ringgit adalah sebanyak RM 65,582.4 .Keuntungan ini diperolehi selama 8 hari bermula dari tarikh belian pada 5 Mac 2021. Anggaran keuntungan ini di ambil berdasarkan pembelian 1 Bitcoin. Namun tidak semua orang mampu untuk membeli 1 Bitcoin. jadi bagi kita mungkin kita boleh memulakan simpanan sekitar dari 0.1 Bitcoin ke 0.5 Bitcoin.

Kesimpulannya, perniagaan yang terbaik di musim Covid dan juga “Total Lockdown” yang akan dilaksanakan pada 1 Jun 2021 adalah perniagaan Forex Financial Trading & Kripto. Ia sebuah perniaagan yang tidak memerlukan anda untuk bergerak kemana-mana, hanya duduk dirumah mantapkan teknik Analisa pasaran dan lakukan transaksi jual beli Bitcoin.

Untuk memulakan perniagaan ini anda boleh daftar menggunakan pautan link ini :

https://account.weltrade.com/auth/registration?r1=ipartner&r2=10504

Belajar Trade Percuma secara Online Setiap Hari
Jika anda tidak mahir, anda tidak perlu risau kerana weltrade menyediakan kelas pembelajaran Trading secara percuma kepada anda setiap hari
Isnin-Jumaat  Jam 3:00 petang-4:00ptg FB Page Weltrade MY  & Malam bermula jam 9.30 mlm Isnin-jumaat di FB Page Forex 1 Malaysia
Melalui kelas Online ini Anda boleh mengikuti kupasan-kupasan harian tentang perjalanan harga matawang, emas, minyak dan krypto serta analisa pasaran.
Ulasan tentang jangkaan arah pergerakan pasaran serta huraian dan cara bagaimana untuk membuat prediction akan di terangkan sepanjang kelas berlangsung.
Program ini di hoskan oleh trader berpengalaman dan mereka akan berkongsi teknik dan pengalaman mereka ketika live berlangsung. anda boleh bertanya sebarang pertanyaan dan berbual secara langsung ketika mereka ke udara.
Program live Belajar Forex ini telah membantu ramai orang yang ingin mendalami ilmu trading dan ramai dari mereka yang telah mengikuti dan membuka akaun mendapat profit ketika trading.

Forex & Kripto bisnes terbaik sepanjang PKP >>>>KLIK DISINI<<<<

Weltrade Malaysia
leval 2 Block B
Persiaran KLCC Kuala Lumpur
www.weltrade.com
www.weltrade.com.my
www.majalahtrader.com

Komen anda

Scroll to Top