Istimewa Ramadhan 2020

Tahun 2020 memberikan peristiwa yang cukup memberi kesan untuk kita semua rakyat malaysia bahkan untuk seluruh dunia. Pandemic Covid 19 yang sedang melanda telah merubah landskap kehidupan di seluruh dunia berubah seratus peratus. Tiada lagi penerbangan rentas negara, tiada lagi aktiviti hiburan, tiada lagi aktiviti riadah tiada lagi aktiviti agama dan ekonomi dunia semakin kelam. Dalam Sejarah apabila minyak di niagakan pada harga negetif atau harga rugi.

Dan berlakunya Covid ini pula di saat seluruh umat islam seluruh dunia sedang menyambut kedatangan Ramadhan. Seperti mana yang sedia maklum, Bulan Ramadhan di sambut dengan begitu meriah sekali di mana-mana tempat di seluruh dunia. Dan bagi di Malaysia di siang hari kita akan pergi ke Bazar Ramadhan membeli juadah untuk berbuka puasa, atau ke shopping-shopping Mall untuk membeli kelengkapan hari raya. Di Malam hari seluruh masjid-masjid dan surau-surau akan di penuhi oleh jemaah yang hadir untuk bersolat tarawikh. kini pada tahun 2020 semua itu hanya menjadi kenangan yang sangat indah untuk di kenang.

Bagi pedagang-pedagang dalam Industri Financial Trading, bagaimana pula dengan kehidupan mereka. Adakah terkesan Juga. Jawapannya ya, memang terkesan. pertamanya terkesan dari sudut emosi dan keduanya dari sudut ekonomi. Kebanyakan trader-trader di Malaysia adalah Partime trader yang menjadikan trading sebagai hasil pendapatan kedua. mereka ini mungkin pekerja di sektor awam, sektor swasta ataupun berniaga. sekarang ketiga-tiga sektor ini majoritinya tidak di benarkan untuk keluar bekerja, berniaga seperti biasa. Bagi yang masih menerima gaji seperti biasa mungkin kesan nya adalah kurang tapi bagaimana pula para peniaga atau mereka yang hanya mendapat separuh gaji atau yang telah menerima surat penamatan perkihdmatan kerja. Ini pasti berita sedih buat mereka.

Menyedari perkara ini, weltrade sebuah broker yang telah berada di pasaran semenjak dari tahun 2006 telah membuat beberapa pelan khusus untuk para trader dengan objektif untuk memberi nilai tambah dan seterusnya memberi kelebihan untuk trader-trader yang berdagang. Antara program tersebut adalah

50% bonus deposit

ia adalah bonus support margin untuk pelanggan dengan minimum deposit $ 200.00 dan nilai bonus tidak lebih $1000.00, ssebagai contoh deposit kedalam akaun trading $200 dan anda akan menerima sebanyak $ 100 bonus dan nilai equiti anda adalah $ 300. anda boleh menggunakan keseluruhan nilai ini untuk berdagang dan margin leval juga berdasarkan nilai equiti tadi. tiada sebarang syarat untuk withdrawal dan keuntungan adalah 100% milik anda. Bonus ini layak untuk type akaun Micro, Premium, Pro,

Spinner/ Astrocard Bonus

Ia merupakan Option pilihan untuk di ambil. samaada anda memilih spinner @ astrocard. Bagi spinner anda layak untuk bonus ini dengan minimum $30 manakala astrocard dengan minimum $ 50. dengan setiap gandaan nilai tadi anda akan mendapat satu lagi spinner. sebagai contoh anda deposit $ 200 dan memilih astrocard. anda akan mendapat 4 x pusingan astrocard. ia seperti pusingan cabutan bertuah. setiap satu pusingan anda akan memenangi hadiah yang akan di kreditkan terus kedalam akaun trading. Bonus Astrocard dan Spinner ini sama seperti 50% bonus iaitu ia adalah 100% support margin atau support Floating. jika anda deposit $ 200 anda layak mendapat Spinner/ astrocard, Bonus 50% dan juga bonus 100%. Bonus ini layak untuk type akaun Micro, Premium, Pro,

100% Bonus

Jika anda membuat deposit min $200 kedalam akaun Micro @ Premium, anda layak mendapat 100% bonus. sebagai contoh anda deposit $500 anda akan mendapat tambahan bonus $500 dan di dalam equiti anda tadi adalah sebanyak $1000.00, walaubagaimanapun 100% bonus bukan support margin sepenuhnya. apabila Margin leval berada di paras 300% Bonus automatik akan di tarik semula. Bonus ini bertujuan untuk membesarkan nilai levarage supaya anda boleh trading dengan lot yang lebih besar.

Trade2win

ia adalah sebuah pertandingan mingguan dan pemenang akan di pilih secara rawak. untuk layak menyertai pertandingan ini anda mesti mempunyai close trading minimum 2 lot setiap minggu. sebanyak 10 pemenang akan di pilih secara mingguan dengan jumlah hadiah keseluruhan sebanyak $ 10,000.00 untuk sepanjang pertandingan.

No Commisyen on ECN Akaun

kebanyakan broker akan mengenakan caj comisyen bagi setiap lot trading untuk akaun ECN. di weltrade tiada sebarang caj komisyen di kenakan kepada pelanggan akaun ECN. di samping itu spread akaun ECN weltrade adalah rendah dan execution yang pantas tanpa ada sebarang requotes. kebanyakan trader menggunakan ECN akaun kerana menurut mereka akaun ECN lebih mudah untuk menghasilkan profit.

Swap Free

Weltrade sebuah broker yang menggunakan konsep trading secara islamik. anda boleh memilih samaada untuk swap free ataupun No swap free. (Caj bermalam) bagi trader muslim anda di syorkan memilih tiada caj bermalam untuk akaun trading anda

Support tempatan dan deposit dan withdrawal tempatan

anda tidak perlu risau untuk berurusniaga di weltrade kerana weltrade menyediakan wakil tempatan warga tempatan (Malaysia) untuk anda berhubung. Kami mempunyai 2 pejabat perwakilan di Malaysia iaitu di KLCCC dan di Klang. selain itu bagi urusan deposit dan withdrawal kami juga menyediakan bank-bank tempatan untuk kemudahan anda dengan proses pantas selamat dan kerahsiaan. bagi yang memerlukan pembelajaran dan guide line kami juga juga menyediakan trainer berpengalaman untuk membantu anda ketika trading.

Zulutrade (Copytrade)

tiada pengalaman dalam trading tetapi ingin membuka akaun, anda tidak perlu risau. di Malaysia hanya weltrade yang menawarkan social trading platform Zulutrade dengan sokongan wakil tempatan dan deposit serta withdrawal mengunakan bank-bank tempatan. Untuk makluman zulutrade adalah platform copytrade terawal dan terbesar di dunia. zulutrade mempunyai ratusan trader berpengalaman dan berkelayakan untuk anda ikuti trading mereka dan setiap position trade yang di buka oleh akaun leader tadi automatik akan di salin oleh akaun anda. ini bermakna jika leader profit anda juga profit. untuk menjadi seorang leader di zulutrade anda perlu melepasi syarat2 yang di letakkan untuk memastikan hanya trader yang layak sahaja boleh membuka akaun leader di zulutrade.

Trade OIL, GOLD dan Crypto

jika anda ingin trading selain daripada currency anda juga boleh memilih untuk trading di sektor lain iaitu OIL, GOLD dan Crypto. ianya tersedia di platform weltrade. anda boleh memilih sektor dagangan mana yang anda suka dan semua sektor ini menawarkan pakej terbaik untuk anda berdagang dan menghasilkan profit.

untuk membuka akaun anda boleh membukanya dengan pautan link ini dan sekiranya ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut anda boleh menghubungi wakil tempatan weltrade malaysia. https://my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=10504

Komen anda

Scroll to Top