TITIK BICARA : DOLAR NEW ZEALAND, NZD / USD, BAKI PERDAGANGAN, RISIKO EKONOMI

  • Dolar New Zealand memulai minggu ini dengan kenaikan menjelang minggu yang sibuk
  • Data ekonomi minggu yang berat, keputusan bank pusat mengenai kedudukannya
  • Prospek teknikal NZD / USD bertambah baik pada set isyarat carta yang beriringan

Asia Pasifik Overview – ISNIN

Dolar New Zealand menjadi tumpuan ketika perdagangan Asia Pasifik bermula. Peniaga kelihatan optimis, dengan aset berisiko perlahan-lahan berubah lebih tinggi. Lebihan imbangan perdagangan New Zealand pada bulan Jun melintasi jumlahnya pada harga NZ $ 261 juta, turun dari NZ $ 469 juta pada bulan sebelumnya. Namun, penurunan itu didorong oleh kenaikan besar dalam import berbanding eksport, yang menunjukkan kenaikan perdagangan rentas sempadan. Itu dapat menunjukkan pengukuhan keseluruhan aktiviti perdagangan untuk wilayah Asia Pasifik. Dolar Kiwi sedikit lebih tinggi berbanding rakan AS pada pagi ini.

Di tempat lain, Jepun akan melihat data PMI Julai mengenai sektor pembuatan dan perkhidmatan melintasi wayar pada hari ini. Sukan Olimpik Tokyo 2021 bermula pada hujung minggu. Acara sukan antarabangsa dijalankan di bawah peraturan jarak sosial yang ketat kerana gelombang terbaru Covid-19. Hampir 1.800 kes dilaporkan pada hari Ahad di Tokyo, dari hampir 1,000 kes seminggu yang lalu.

Australia menghadapi gelombang jangkitan sendiri, dengan penutupan undang-undang di seluruh Australia Selatan, Victoria, dan New South Wales. Penutupan Victoria nampaknya akan berakhir minggu ini, tetapi Sydney di NSW yang berjiran mungkin akan melihat sekurang-kurangnya beberapa minggu sekatan yang meningkat. Luas dan panjang langkah-langkah menjauhkan sosial telah membebani Dolar Aussie ketika ekonomi yang diramalkan memicu memikirkan kembali potensi pengetatan RBA. Australia akan menyaksikan kenaikan inflasi suku kedua pada hari Rabu. Penganalisis menjangkakan kenaikan 3.8% pada bacaan CPI Q2, jauh di atas 1.1% pada suku pertama.

Wilayah Asia Pasifik juga akan menyaksikan percetakan keyakinan perniagaan dan pengguna New Zealand minggu ini, bersama dengan harga pengeluar dari Australia. KDNK suku kedua Korea Selatan dan keuntungan perindustrian China juga boleh meningkatkan risiko kejadian dalam beberapa hari mendatang. Acara utama dalam beberapa hari akan datang adalah keputusan kadar faedah Federal Reserve. Penggubal dasar diharapkan dapat menjaga kebijakan akomodatifnya, tetapi pengawas bank pusat akan memperhatikan perubahan dalam bahasa Fed untuk mengukur garis masa untuk merendahkan pembelian aset QE dan menormalkan suku bunga.

Postur teknikal Dolar Kiwi berbanding Greenback telah meningkat walaupun prestasi yang lemah bulan ini. Harga telah membentuk corak Falling Wedge selama beberapa minggu terakhir. Itu, digabungkan dengan perbezaan positif dalam pengayun RSI, meletakkan kemungkinan penembusan di cakrawala. Lebih-lebih lagi, MACD meningkat, dengan kemungkinan persimpangan garis pusat hampir, isyarat momentum kenaikkan.

NZD/USD Trading

Bagi yang ingin berdagang secara Spot Trading, anda boleh membuka akaun di weltrade. Weltrade sebuah broker antarabangsa berlesen yang telah berada di pasaran semenjak dari tahun 2006 menawarkan platform dagangan kripto terbaik. Anda boleh membuka akaun di weltrade dan memilih type akaun yang anda mahu.
Bagi trade di weltrade tiada caj komisyen di kenakan ketika trading dan spread yang rendah.
Anda boleh membuat deposit menggunakan pelbagai option pilihan seperti Online Bank, neteller, skrill, Perfect Money dan juga kripto

Untuk membuka akaun kripto di weltrade sila mendaftar melalui pautan link di bawah
my.weltrade.com/trading/tools?r1=ipartner&r2=10504

Weltrade juga menyediakan kelas pembelajaran trading secara Online setiap hari Isini-jumaat di page weltradeMY. anda boleh belajar bagaimana cara untuk trading dan mendapatkan info-info pasaran serta berita ekonomi yang berkaitan

http://www.facebook.com/WeltradeMY
my.weltrade.com/tools/trainings-and-seminars/

Komen anda

Scroll to Top