Berita Terkini : Pasaran Bitcoin Kembali Mencanak Selepas Disuntik Elon Musk

Bitcoin dan cryptos lain menguat ketika Musk meningkatkan sentimen bullish semasa persidangan The B Word. Cryptocurrency melantun pada hari Rabu kerana penjual pendek merangkumi kedudukan menjelang penampilan CEO Tesla Elon Musk di The B Word Conference. Bitcoin diniagakan pada sekitar $ 32,000 pada waktu akhbar dan meningkat 8% dalam 24 jam terakhir. Lonjakan harga yang tajam mencerminkan sentimen positif dalam usaha untuk membalikkan aliran menurun selama sebulan yang didorong oleh ketidaktentuan peraturan.

Semasa persidangan The B Word pada hari Rabu, Musk meningkatkan sentimen bullish ketika dia mengumumkan bahawa SpaceX, salah satu syarikat yang diasaskannya, menyimpan bitcoin pada kunci kira-kira. Musk juga menyatakan bahawa dia secara peribadi memiliki eter. Pengumuman itu menyumbang kepada kenaikan harga di seluruh mata wang kripto pada hari Rabu dengan harga eter melebihi $ 2,000 untuk pertama kalinya sejak 14 Julai.

Xe Rate : 1 BTC –> $31,978 –> MYR135,208

Terdapat juga kata-kata bahawa kebimbangan alam sekitar mulai berkurang ketika pelombong menyesuaikan operasi untuk mengurangkan jejak karbon mereka. Hasilnya dapat mendorong para pelabur yang lebih besar menunggu waktu yang sesuai untuk memperuntukkan wang kepada cryptocurrency sambil memenuhi mandat persekitaran, sosial dan tadbir urus (ESG) mereka.

Pandangan dari beberapa pelombong bitcoins dan crypto :

“Pencegahan perlombongan China telah secara drastik meningkatkan kesan persekitaran bitcoin kerana pelombong telah menuju ke sumber tenaga termurah di planet ini, yang lebih kerap tidak boleh diperbaharui, dan banyak peralatan perlombongan yang lebih tua dan tidak cekap telah dibawa ke luar talian,” Alexandra Clark , seorang peniaga penjualan di GlobalBlock

Tidak semua penganalisis yakin bahawa bitcoin akan terus meningkat.

“Bitcoin dan bakul cryptocurrency [yang lebih luas] telah melepaskan keadaan overbought mereka dan tidak lagi meregang,” tulis MRB Partners

“Yang mengatakan, ini tidak menunjukkan bahawa perhimpunan lain menjulang, ini hanya menyiratkan bahawa secara kitaran mata wang digital ini kurang dibeli dengan trend kitarannya sekarang menghadapi tekanan menurun,” tulis MRB.

Kedudukan Pasaran Bitcoin Akan Datang :

Bilangan kedudukan terbuka dalam niaga hadapan bitcoin terus meningkat, dan apa yang nampaknya percambahan penjual pendek menunjukkan suasana pasaran yang suram. Itu boleh membawa turun naik di sisi yang lebih tinggi, tulis Omkar Godbole.

Kepentingan terbuka, atau jumlah kontrak niaga hadapan yang diperdagangkan tetapi tidak digabungkan dengan posisi mengimbangi, mencapai jumlah tertinggi sejak 18 Mei pada hari Selasa, menurut data dari firma analisis blockchain Glassnode. Nilai dolar dari jumlah kontrak yang terbuka kekal sekitar $ 12 bilion.

Semua perkara yang dipertimbangkan, pasaran niaga hadapan terutamanya cenderung untuk menurun, dan membiarkan pintu terbuka untuk unjuran pembetulan tajam dalam harga bitcoin. Apabila leverage condong ke sisi bearish, pergerakan yang lebih tinggi sering mengakibatkan penutupan posisi pendek secara paksa. Ini, seterusnya, memberikan tekanan kepada harga cryptocurrency, yang menyebabkan pergerakan harga yang berlebihan.

Seperti yang dilihat rata-rata pedagang masih merasakan pasaran bitcoin dalam keadaan tidak stabil dan berkemungkinan akan menjatuh lagi dalam beberapa hari. Bagi yang ingin berdagang secara Spot Trading. anda boleh membuka akaun di weltrade. Weltrade sebuah broker antarabangsa berlesen yang telah berada di pasaran semenjak dari tahun 2006 menawarkan platform dagangan kripto terbaik. anda boleh membuka akaun di weltrade dan memilih type Digital bagi dagangan kripto.
Bagi trade di weltrade tiada caj komisyen di kenakan ketika trading dan spread yang rendah.
Anda boleh membuat deposit menggunakan pelbagai option pilihan seperti Online Bank, neteller, skrill, Perfect Money dan juga kripto.

Untuk membuka akaun kripto di weltrade sila mendaftar melalui pautan link di bawah
my.weltrade.com/trading/tools?r1=ipartner&r2=10504

Weltrade juga menyediakan kelas pembelajaran trading secara Online setiap hari Isini-jumaat di page weltradeMY. anda boleh belajar bagaimana cara untuk trading dan mendapatkan info-info pasaran serta berita ekonomi yang berkaitan
http://www.facebook.com/WeltradeMY
my.weltrade.com/tools/trainings-and-seminars/

Komen anda

Scroll to Top