Bitcoin Trading, Bagaimana untuk mulakan urusniaga

Ramai yang masih lagi skeptikal tentang Bitcoin dan fikir seperti skim pak man telo. Sampai Masa Bitcoin tak ada nilai dan sia-sia.
Tapi dalam pada ramai yang berfikiran macam tu dah ramai yang dah berjaya dalam urusniaga Bitcoin. Suruhanjaya Securiti Malaysia juga dah meluluskan aktiviti jual beli Bitcoin dan CryptoCurrency di Luno dan Remitano.

Bayangkan di awal tahun 2020 pada bulan Januari harga 1 Bitcoin USD 6869.00 dan hari ni pada 26 Disember 2020 1 Bitcoin adalah USD 24,766.00 beza sebanyak USD 17,897.00 dan kalau ada yang membeli awal tahun hari tu 1 Bitcoin dan menjualnya hari ni akan dapat untung sebanyak Rm 72,661.82 wah banyak nya. kalau dalam MYR hari ini nilai 1 Bitcoin adalah Rm 101,117.63

harga 1 Bitcoin Xe 26,12,2020

di Malaysia yang banyak membuat urusniaga Bitcoin kebanyakannya adalah orang-orang cina. Orang melayu dan India juga ada tetapi bilangannya tidak seramai kaum cina. jika anda mempunyai akaun remitano anda boleh melihat nilai transaksi mereka, ada yang mencecah beratus-ratus juta nilai urusniaga . https://remitano.com/btc/my/profile/jack9116


Bitcoin, pelaburan berisiko banyak scam dan mudah rugi
Mana-mana pelaburan dan perniagaan untung dan rugi tidak dapat di pisahkan. cuma kita kena pandailah bila nak berurusniaga tu, pastikan tahu bila waktu nak membeli, bila masa nak menjual dan siapa pelanggan kita. Tentang banyak scam pulak memang tidak di nafikan ada ramai orang cuba mengambil kesempatan untuk menipu, tapi kalau kita ada ilmu susahlah sikit nak kena tipu. kebanyakan yang kena tipu adalah dalam bentuk ICO (Initial Coin Offer) mereka buat coin sendiri dan bersandarkan dengan Bitcoin.
Bitcoin pula adalah satu bentuk komoditi yang sama macam emas dan komoditi lain, cumanya ia tak ada dalam bentuk fizikal dan cuma dalam bentul nilai angka yang disimpan di dalam wallet.
Kalaulah Bitcoin ni tak ada masa depan, tiada jaminan dan tidak stabil tak mungkinlah syarikat syarikat gergasi dunia yang besar dan kebanyakan sistem perbankan dah mula menerima bitcoin dalam urusniaga jual dan beli. antaranya Microsof, Wikipedia, amazon dan lain-lain rujuk sini https://99bitcoins.com/bitcoin/who-accepts/

Mula lakukan Urusniaga Trading Bitcoin hari ini
Di jangkakan harga bitoin akan naik pada tahun 2021, jangkaan ini pasti memberikan berita gembira kepada trader Bitcoin yang melakukan aktiviti urusniaga dalam dagangan kripto. Buy pada harga terendah dan tunggu sehingga market rebounce untuk anda menutup urusniaga.
Kini hampir semua brokerage company menawarkan Option trading Kripto dalam produk mereka, jadi anda boleh memilih broker terbaik untuk melakukan aktiviti dagangan

Weltrade.com
Weltrade sebuah broker antarabangsa yang telah ada di pasaran semenjak dari tahun 2006, Kini weltrade mempunyai pejabat Operasi di Kuala Lumpur dan mempunyai kakitangan tempatan untuk membantu dalam urusniaga trading anda.
weltrade juga menawarkan trading Kripto dalam produk yang di tawarkan. bagi Bitcoin anda boleh memilih dagangan BTC/USD untuk urusniaga. Banyak kelebihan jika anda berdagang di weltrade yang antaranya adalah ia tidak mengenakan charge komisyen bagi trading di Kripto.

Digital merupakan platform trading Kripto

Untuk pendaftaran akaun Kripto anda boleh membuka akaun melalui pautan link di bawah
https://my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=10504

Belajar Trade Kripto secara Online
weltrade menawarkan kelas pembelajaran Kripto kepada rakyat Malaysia khususnya kepada pelanggannya. Kini ekoran Covid 19 Weltrade MY telah mengadakan kelas Forex Online melalui live streaming facebook yang di adakan setiap hari dari Isnin-Jumaat bermula jam 3.30 Petang. Penonton yang mengikuti siaran tersebut boleh bertanyakan secara langsung semasa live di jalankan.
dalam program tersebut Weltrade MY akan mengulas tentang berita berita ekonomi semasa serta impak nya kepada pasaran. juga prediction pasaran hari tersebut.
untuk Info tentang kelas berlangsung sila rujuk melalui pautan di bawah
Facebook Page (Live Steam) https://www.facebook.com/WeltradeMY
Tarikh-tarikh seminar dan Ulangan siaran /https://my.weltrade.com/tools/trainings-and-seminars/
Group Facebook Belajar Forex & Analisa https://www.facebook.com/groups/forexcryptogoldoil

untuk keterangan lanjut anda boleh menghubungi wakil weltrade Malaysia melalui +6012 2963403

weltrade Malaysia
leval 2 Block B The Troika
Persiaran KLCC Kuala Lumpur

Komen anda

Scroll to Top
Ada pertanyaan mengenai Weltrade? Hubungi team kami melalui WhatsApp di bawah atau melalui email kami [email protected].