Uncategorized

Adakah Anda Mempunyai Tabung Kecemasan?

Adakah Anda Mempunyai Tabung Kecemasan? Amalan dan cara terbaik kewangan peribadi mengatakan bahawa sebelum anda bermula dan memikirkan tentang pelaburan, terdapat dua perkara yang wajib dan perlu anda lakukan terlebih dahulu. Pertama: bayar sebarang hutang faedah tinggi (iaitu hutang kad kredit– ianya tidak termasuk gadai janji dan pinjaman bank). Kedua: simpan untuk hari hujan. Jom …

Adakah Anda Mempunyai Tabung Kecemasan? Baca Selanjutnya »

Analisa Gbpusd 28/3/2022

jika gbpusd bertahan di atas support area tersebut, peluang untuk bullish,resistance area 1.33090 kawasan potensi Gbpusd naik menguji,jika gagal arah penurunan menuju support 1.30332 pada time frame harian, peluang entry boleh berpandukan pada teknikal masing-masing,pengurusan risiko sangat pentingsupaya tidak mengalami sebarang kerugian teruk,jangan merisiko kan melebihi 3% dari equity untuk trader yang trade di metatrader …

Analisa Gbpusd 28/3/2022 Baca Selanjutnya »

Analisis GOLD 14/3/2022

Peluang bearish untuk gold,untuk turun menuju support area 1945.13 jika gold bertahan di bawah resistance area tersebut pada time frame daily,untuk mencari peluang entry boleh rujuk pada teknikal kefahaman masing-masing,bagi yang trade di futures atau platform mt4 dan mt5 jangan risikokan melebihi 2-3% dari jumlah equity semasa bagi mengelakan kerugian teruk atau margin call (trading is about probability) …

Analisis GOLD 14/3/2022 Baca Selanjutnya »

Analisa Harian AUDUSD Jumaat, 11 Mac 2022

AUDUSD pada timeframe daily D1 telah membuat kenaikan sejak 9 Mac 2022 dan kini berada di dalam zon resisten (0.73268 – 0.74395). Ia dijangka akan membuat penurunan semula jika kenaikannya tidak melepasi di atas zon resisten. Para pedagang kini berpeluang untuk entry sell dengan MM yang ketat berpandukan kepada analisa dan kefahaman masing-masing. Sasaran terdekat …

Analisa Harian AUDUSD Jumaat, 11 Mac 2022 Baca Selanjutnya »

Analisa teknikal gbpusd 15.9.2021

gbpusd masih dalam keadaan bullish,peluang sell jika gbpusd membuat rejection pada resistance area tersebut,target penurunan gbpusd padasupport area 1.37831,boleh rujuk pada teknikal masing-masing untuk cari peluang entry,pengurusan risiko sangat penting supaya tidak mengambilrisk per trade tidak melebihi 3% dari equity bergantung pada kekerapan entry supaya dapat elakan kerugian teruk serta margin call GBPUSD Daily Analisa …

Analisa teknikal gbpusd 15.9.2021 Baca Selanjutnya »

Belajar Forex Dengan Mudah?

Nak Belajar Forex Dengan Mudah ?

Pasti ramai antara kita yang diluar sana sedang mencari ilmu berkaitan dengan forex kan? Lagi-lagi bagi yang baru nak menceburi bidang trading ni, kesana-kesini mencari tempat belajar yang paling berkesan dan mudah untuk difahami. Jangan risauuu, sebab anda dah jumpa dah apa yang anda cari cari selama ni tauuu. Kenapa admin cakap anda dah jumpa …

Nak Belajar Forex Dengan Mudah ? Baca Selanjutnya »

Bitcoin Trading, Bagaimana untuk mulakan urusniaga

Ramai yang masih lagi skeptikal tentang Bitcoin dan fikir seperti skim pak man telo. Sampai Masa Bitcoin tak ada nilai dan sia-sia.Tapi dalam pada ramai yang berfikiran macam tu dah ramai yang dah berjaya dalam urusniaga Bitcoin. Suruhanjaya Securiti Malaysia juga dah meluluskan aktiviti jual beli Bitcoin dan CryptoCurrency di Luno dan Remitano. Bayangkan di …

Bitcoin Trading, Bagaimana untuk mulakan urusniaga Baca Selanjutnya »

Nak Kaya Tak Susah Pun. Ikut Je 10 Cara Lelaki ini. Mesti jadi, InsyaAllah!

Dalam keadaan ekonomi sekarang agak mustahil bagi kita untuk menjadi kaya dalam masa terdekat, tapi kita tak sedar ada cara mudah lain yang membolehkan korang jadi senang. Ini bukanlah ‘jalan pintas’ seperti yang dianggap oleh masyarakat umum, tetapi ini cara ‘tersembunyi’ yang tak terlintas dalam fikiran anda untuk senang. Pendek kata murah rezeki, mungkin bukan …

Nak Kaya Tak Susah Pun. Ikut Je 10 Cara Lelaki ini. Mesti jadi, InsyaAllah! Baca Selanjutnya »

Scroll to Top